Er was jaren geleden al eens een proefproject met een trambus in de Doorniksewijk. Maar voor 2024 zien we ze niet terug.
Volledig scherm
Er was jaren geleden al eens een proefproject met een trambus in de Doorniksewijk. Maar voor 2024 zien we ze niet terug. © Henk Deleu

Studie bekijkt heraanleg N50 in Doorniksewijk en op ‘t Hoge, werken en komst trambussen pas voor na 2024

KortrijkDe stad Kortrijk bestelt bij ingenieursadviesbureau Sweco een studie om de heraanleg van de gewestweg N50 te bekijken. Het gaat over een strook van ruim 3 kilometer vanaf de Wandelweg aan de Doorniksetunnel via de Doorniksewijk en Doorniksesteenweg tot aan de Universiteitslaan en Schaapsdreef op ’t Hoge. De studie komt er ook naar aanleiding van de komst van twaalf trambussen. Die komen er niet voor 2024, zo bleek eerder al. Ook de heraanleg van de N50 is pas voor na 2024. 

 1. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 2. Kortrijk start 2021 met record van 77.292 inwoners: “Huwelijken nemen duik, maar aantal geboortes zit wel in de lift”
  Kortrijk

  Kortrijk start 2021 met record van 77.292 inwoners: “Huwelijken nemen duik, maar aantal geboortes zit wel in de lift”

  Kortrijk start 2021 met een record van 77.292 inwoners. Die stijgende lijn houdt al enkele jaren aan, al laat de coronacrisis zich wel voelen in de cijfers. Zo waren er in 2020 maar 190 huwelijken, tegenover 335 het jaar voordien. Het aantal geboortes zat met 768 wel lichtjes in de lift. “En met de verwachte babyboom zal dat zich dit jaar vermoedelijk wel doorzetten”, zegt schepen van Bevolking Stephanie Demeyer (Team Burgemeester).
 1. ‘Door coronacrisis’ voor 2024 geen trambus in Kortrijk, ook werken in Doorniksewijk uitgesteld

  ‘Door coronacri­sis’ voor 2024 geen trambus in Kortrijk, ook werken in Doornikse­wijk uitgesteld

  Er wordt in tijden van corona met budgetten geschoven. Zo is het nu officieel zeker dat er voor 2024 geen trambus zal rijden tussen de achterkant van het station en Hoog Kortrijk. Ook de Doorniksewijk zal voor 2024 niet heraangelegd worden. Dat laat het stadsbestuur van Kortrijk in een mededeling weten. Oppositiepartijen CD&V en Vlaams Belang zijn niet mals. Zij vinden de coronacrisis als uitweg gebruiken bijzonder flauw en beweren dat er sowieso geen geld voor was.
 1. Jen Ellis deed Bernie Sanders zijn wanten cadeau: "Ik vind het mooi dat ze zo ver zijn gekomen"
  Play

  Jen Ellis deed Bernie Sanders zijn wanten cadeau: "Ik vind het mooi dat ze zo ver zijn gekomen"

 2. Ook Biden krijgt het soms op zijn heupen van journalisten: "Man, geef me toch even!"
  Play

  Ook Biden krijgt het soms op zijn heupen van journalis­ten: "Man, geef me toch even!"