Een archiefbeeld van een vorige editie van Vives La Fête, enkele jaren geleden.
Volledig scherm
Een archiefbeeld van een vorige editie van Vives La Fête, enkele jaren geleden. © Vives La Fête

Studentenfuif Vives La Fête mikt op 2.000 feestvierders

KortrijkEen feesttent aan hogeschool Vives op Hoog Kortrijk vormt op donderdag 28 oktober het decor voor Vives La Fête. Het Covid Safe Ticket-evenement kan tot 2.000 feestvierders aan. Dat aantal zou een record zijn. Ondertussen vliegen de tickets de deur uit.

 1. Op proef in Kortrijk: wijk Drie Hofsteden krijgt eerstelijnspraktijk voor kwetsbaren. “Iedereen wint hierbij”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Op proef in Kortrijk: wijk Drie Hofsteden krijgt eerste­lijns­prak­tijk voor kwetsbaren. “Iedereen wint hierbij”

  De stad Kortrijk slaat samen met huisartsen, tandartsen en andere zorgverstrekkers de handen in elkaar om in de wijk Drie Hofsteden een eerstelijnspraktijk voor kwetsbare mensen te openen. “In het nieuwe centrum kunnen artsen terecht voor patiënten die ook sociale noden hebben, terwijl het sociaal werk kwetsbare mensen kan begeleiden naar noodzakelijke medische zorg”, zegt schepen van Sociale Vooruitgang Philippe De Coene (Vooruit). We gaan er dieper op in.
 2. Banken lanceren massaal nieuwe rekeningen met hogere spaarrentes: waarom? En hoe haal jij er je voordeel uit?
  Spaargids.be

  Banken lanceren massaal nieuwe rekeningen met hogere spaarren­tes: waarom? En hoe haal jij er je voordeel uit?

  Heel wat banken pakten recent uit met nieuwe spaarrekeningen met een hogere rente. Hun vergoeding ligt telkens hoger dan de rente die deze banken op hun andere - klassieke - spaarrekeningen geven. Waarom doen ze dat dan? Ze kunnen toch de rente op hun klassieke spaarrekeningen optrekken, zou je denken. Dat klopt, maar dat zou hen geld kosten. Spaargids.be legt je uit hoe je met je klassieke spaarrekening toch ook een hoge rente kan meepikken.