We zien (vlnr) preses Gauthier Dubuquoy van studentenclub Mercurius, samen met boegbeeld Hans Masselis en uitbater David Masselis van studentenkroeg Den Chips, in de uitgaansbuurt op Hoog Kortrijk. De preses houdt op het binnenterras van Den Chips een emmertje vast, waar je een cocktail uit kan drinken. David heeft een bierkruik vast
Volledig scherm
PREMIUM
We zien (vlnr) preses Gauthier Dubuquoy van studentenclub Mercurius, samen met boegbeeld Hans Masselis en uitbater David Masselis van studentenkroeg Den Chips, in de uitgaansbuurt op Hoog Kortrijk. De preses houdt op het binnenterras van Den Chips een emmertje vast, waar je een cocktail uit kan drinken. David heeft een bierkruik vast © Peter Lanssens

Studentenclubs leven weer op in Kortrijk: “Eerst straalde overlijden Sanda Dia op iedereen af, daarna volgde corona, nu is de goesting hélemaal terug”

Kortrijk“De ‘fear of missing out’ is groot”, klonk het begin deze week bij cantor Jeroen Van Canneyt van studentenclub De Barsol in Kortrijk, nu er een nieuw bijna normaal academiejaar aangevat is. Studentenclub Mercurius, met studentenkroeg Den Chips als thuishaven, bevestigt die knaldrang: “De goesting is terug, om feestjes mee te pikken en vooral om vrienden te maken. Bij ons kan je altijd met iemand praten en ben je nooit alleen”, benadrukt preses Gauthier Dubuquoy.

 1. Prijs gevelstenen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?
  Livios

  Prijs gevelste­nen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?

  De prijzen van bouwmaterialen stijgen al een hele tijd sterk door. Eerst vanwege de grote vraag en het beperkte aanbod tijdens de coronacrisis, daarna mede door de oorlog in Oekraïne. Bouwsite Livios vroeg aan Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van de Bouwunie, hoe de prijzen van bouwmaterialen zullen evolueren en of er tips zijn om toch te besparen.
 2. Doek valt definitief over Vaxpo: 300.594 prikken gezet, ruim 80 procent van bevolking gevaccineerd
  PREMIUM
  Kortrijk/Harelbeke/Kuurne

  Doek valt definitief over Vaxpo: 300.594 prikken gezet, ruim 80 procent van bevolking gevacci­neerd

  Het vaccinatiecentrum Vaxpo heeft – wellicht voorgoed – de deuren gesloten. Al blijft het met twee woorden spreken, een nieuwe pandemie kan natuurlijk altijd. “Maar als er nog een opstoot van corona komt, is het voortaan normaal aan dokters en apothekers om te boosteren”, zegt Vaxpo—coördinator Hilde Verschaeve. En zo valt na 276 prikdagen het doek over Vaxpo. Wie naar de cijfers kijkt, ziet dat het een logistieke monsteroperatie was. Een terugblik op een zwaar parcours.