Mathieu Nijs aan woonzorgcentrum Sint-Vincentius op de Houtmarkt in Kortrijk, samen met Vives-studente verpleegkunde Ellen Parmentier. “Het zorgpersoneel doet overal hard zijn best, ook in Sint-Vincentius”, zegt Mathieu.
Volledig scherm
Mathieu Nijs aan woonzorgcentrum Sint-Vincentius op de Houtmarkt in Kortrijk, samen met Vives-studente verpleegkunde Ellen Parmentier. “Het zorgpersoneel doet overal hard zijn best, ook in Sint-Vincentius”, zegt Mathieu. © Henk Deleu

Student zorg of verpleegkunde en tijd vrij? Vind onderbemande rusthuizen via platform Liocare

KortrijkInteressant initiatief van Kortrijkzaan Mathieu Nijs (21). De student Netwerkeconomie aan de hogeschool West-Vlaanderen (Howest) sleutelt aan Liocare: een platform om studenten zorg- en verpleegkunde aan woonzorgcentra te koppelen. “We focussen ons op woonzorgcentra, want ze hebben het moeilijk om personeel te vinden. Ze willen hun poules van studenten uitbreiden.”

 1. Vlaamse regering keurt verfijnde startnota voor veiligere E17-verkeerscomplexen en voltooiing R8 goed
  Kortrijk/Harelbeke/Zwevegem

  Vlaamse regering keurt verfijnde startnota voor veiligere E17-verkeers­com­plexen en voltooiing R8 goed

  De Vlaamse regering keurt de verfijnde startnota van het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan K-R8 goed. Daarin staat onder meer het verbeteren en veiliger maken van de E17-verkeerscomplexen Kortrijk-Zuid (verkeerswisselaar het Ei) en Kortrijk-Oost (aan het bedrijvenpark Evolis) en het eventueel voltooien van de R8 door de ringweg in te bedden op de autosnelweg E17, tussen beide complexen. De stad Kortrijk en een burgerbeweging vragen om daar ook een maximumsnelheid van 90 kilometer per uur en een overkapping te onderzoeken. Groen gaat nog verder en pleit voor maximaal 90 kilometer per uur op alle snelwegen op grondgebied Kortrijk.
 2. Cateraar Fruy opent na elf maanden stilstand winkel: “We geven nooit op en vechten voor onze toekomst”
  Kortrijk/Heule

  Cateraar Fruy opent na elf maanden stilstand winkel: “We geven nooit op en vechten voor onze toekomst”

  Van ruim 500 evenementen per jaar naar het grote niets. De coronacrisis hakt er zwaar in bij Fruy Finest Food Catering. Toch blijven Xavier Fruy (44) en Ann Verduyn (41) niet bij de pakken zitten. Het koppel heeft nu met Atelier Fruy een eigen winkel vol smaakvolle gerechten geopend. “Mijn man was twee maanden geleden nog in rouw, zelfs koken lukte amper nog. Nu is de goesting terug. We zijn geen opgevers, we vechten voor onze toekomst”, vertelt Ann.
 1. Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af
  Play

  Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af

 2. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven