Na het telefoontje van de 22-jarige student, werd de volledige Vives-campus in Kortrijk geëvacueerd. Toen Jules V. (18) in de namiddag ook gespot werd in Waregem, gingen ook daar alle scholen op slot. 's Avonds werd de tiener uiteindelijk overmeesterd door de speciale eenheden in Avelgem.
Volledig scherm
PREMIUM
Na het telefoontje van de 22-jarige student, werd de volledige Vives-campus in Kortrijk geëvacueerd. Toen Jules V. (18) in de namiddag ook gespot werd in Waregem, gingen ook daar alle scholen op slot. 's Avonds werd de tiener uiteindelijk overmeesterd door de speciale eenheden in Avelgem. © RV, Henk Deleu

Student die politie belde nadat Jules V. hem wapen toonde op de bus: “Hopelijk krijgt die jongen nu eindelijk hulp”

“Ik wéét wel dat ik er goed aan deed de politie te verwittigen, maar toch vraag ik me af of die jongen nu niet nog meer in de problemen zit dan hiervoor al het geval was.” De 22-jarige Vives-student die de politie belde nadat Jules V. (18) hem gisterenochtend een wapen toonde op de bus, kampt vandaag met gemengde gevoelens.

  1. Franstalige jonge ontwerpsters verkopen in Kortrijkse winkels: “Perfecte geschenken voor eindejaar”
    Kortrijk

    Franstali­ge jonge ontwerp­sters verkopen in Kortrijkse winkels: “Perfecte geschenken voor eindejaar”

    De stad Kortrijk en Designregio Kortrijk slaan de handen in elkaar met het nieuwe Pop In Store. Vier handelszaken ontvangen Franstalige ontwerpers, die er tot 15 januari hun producten verkopen. “Dit uniek internationaal project geeft designers van over de grens de kans om in Kortrijk een nieuwe markt aan te boren. En de deelnemende handelaars spelen deze aantrekkelijke cross-over uit om tijdens de eindejaarsperiode extra klanten naar hun zaak te lokken”, zegt schepen van Economie Wouter Allijns (Team Burgemeester).