Volledig scherm
© Toon Verheijen

Streekfonds West-Vlaanderen roept bedrijven op laptops te schenken aan kansarme leerlingen

West-VlaanderenOnderwijsinstellingen vroegen vorig jaar via een projectoproep van het Streekfonds West-Vlaanderen financiële steun aan voor de uitbouw van digitaal afstandsonderwijs voor kansarme kinderen en jongeren. Door het grote aantal aanvragen kon toen niet in alle noden worden voorzien. Om daar nu toch aan tegemoet te komen, roepen het Streekfonds en de provincie bedrijven op hun gebruikte laptops aan scholen te schenken die eerder uit de boot vielen. 

 1. Burgerbeweging pleit andermaal voor maximum 90 per uur op E17 in Kortrijk: “We worden al om 4 uur ‘s morgens wakker van het lawaai van het verkeer”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Burgerbewe­ging pleit andermaal voor maximum 90 per uur op E17 in Kortrijk: “We worden al om 4 uur ‘s morgens wakker van het lawaai van het verkeer”

  Een Kortrijkse burgerbeweging pleit er andermaal voor om op een strook van de E17 in Kortrijk de maximumsnelheid naar 90 kilometer per uur te verlagen, zoals op de ring rond Kortrijk (R8). “Een dringende en noodzakelijke eerste stap om overlast door geluid en fijnstof tegen te gaan”, zegt voorzitter Noel Mahieu, die steun krijgt van het stadsbestuur. De Vlaamse overheid is nu aan zet.
 2. Kortrijkse scholen straks weer op daguitstap, maar niet alles kan: “Picknicken in een park mag nog niet”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Kortrijkse scholen straks weer op daguitstap, maar niet alles kan: “Picknicken in een park mag nog niet”

  Alle leerlingen van het lager en secundair mogen vanaf maandag 15 maart weer op daguitstap in Vlaanderen. Scholen reageren verrast, maar zijn vooral blij. “Het is een kleine stap vooruit, maar die is wel heel belangrijk voor het welbevinden van scholieren”, zegt Nancy Dedeurwaerder, algemeen directeur van de Kortrijkse scholengroep Rhizo. “Het is leuk dat kinderen weer van een schoolreis mogen dromen”, reageert Rik Bossuyt, woordvoerder van de scholengemeenschap Katholieke Basisscholen Kortrijk. Niet alles mag evenwel al. Zo laat de stad Kortrijk picknicken in een park nog niet toe. Want het federaal samenscholingsverbod blijft van kracht.
 3. Vier agenten vallen met ‘slapende’ automobilist in modderige werfput in Kortrijk
  Kortrijk/Moorslede

  Vier agenten vallen met ‘slapende’ automobi­list in modderige werfput in Kortrijk

  Een modderige werfput waarin vier agenten samen met een 34-jarige man uit Moorslede worstelen en spartelen. Dat was het decor voor een arrestatie op 11 maart 2018 in Kortrijk. De jongeman moest zich woensdag voor de rechter verantwoorden voor slagen aan en weerspannigheid tegen de agenten. “Maar één agent sloeg zo hard dat hij zijn eigen hand brak”, nam de advocate van de Moorsledenaar het optreden van de politie op de korrel.
 1. Dashcam filmt 'wielerterrorist' in Limburg
  Play

  Dashcam filmt 'wielerter­ro­rist' in Limburg

 2. 'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgische videospel voor Switch
  Play
  games

  'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgische videospel voor Switch