Advocaat Jan Leysen omringd door kunst, zijn grote passie. “Ik ben regelmatig veilingmeester.”
Volledig scherm
PREMIUM
Advocaat Jan Leysen omringd door kunst, zijn grote passie. “Ik ben regelmatig veilingmeester.” © Henk Deleu

STRAFPLEITERS. Jan Leysen (59), man van vele oorlogen in de rechtbank: “De Kasteelmoord was wellicht het vuilste proces... De grenzen zijn daar overschreden”

Kortrijk“Privé ben ik een brave, zachte man. Maar in een toga ben ik anders. Dan gelden de regels van de ring.” Advocaat Jan Leysen (59) uit Kortrijk, misschien wel de luidste stem van de West-Vlaamse balie, heeft in tal van opzienbarende zaken gepleit. Hij trad onder meer op als spreekbuis voor de familie Saelens in ‘het proces van de eeuw’. Wie hem beter kent, ontmoet een man met een goed hart. Een passie voor kunst. En een litteken op de ziel. “Mijn zwartste dag in mijn leven? De dag dat ik mijn eigen vader verraadde.”

 1. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.
 2. Muzikaal eindejaar met Radio 2, een verlichte truckparade of de sfeer opsnuiven op een kerstmarkt: ontdek onze weekendtips voor Zuid-West-Vlaanderen
  PREMIUM
  Zuid-West-Vlaanderen

  Muzikaal eindejaar met Radio 2, een verlichte truckpara­de of de sfeer opsnuiven op een kerstmarkt: ontdek onze weekend­tips voor Zuid-West-Vlaanderen

  Heb je geen zin om thuis te blijven in het weekend van zaterdag 10 en zondag 11 december? En net als wij al helemaal in de kerststemming? Haal dan alvast je rendierhoed en foute kersttrui boven, want met de weekendtips nemen we je graag mee langs de leukste winterse evenementen van Zuid-West-Vlaanderen. Nog niet in de mood om mee te neuriën met ‘All I Want for Christmas Is You’? Dan nemen we je graag op sleeptouw naar het BK knikkeren in Wervik.