De stoet der togati. We herkennen onder meer burgemeester Ruth Vandenberghe en rectoren Luc Sels en Piet Desmet
Volledig scherm
De stoet der togati. We herkennen onder meer burgemeester Ruth Vandenberghe en rectoren Luc Sels en Piet Desmet © Henk Deleu

Stoet der togati is deze keer Covid Safe Ticket-event

KortrijkDe officiële start van het nieuwe Kulak-academiejaar verliep ook deze keer niet helemaal normaal. De beleidsstoet van tachtig professoren en andere activiteiten werden voor alle veiligheid als een Covid Safe Ticket-evenement georganiseerd, ook om het ‘on campus’ te kunnen houden.

  1. Eerste detentiehuis van ons land komt in Kortrijk, in gewezen rusthuis Lichtendal: “Plaats voor tot 60 kortgestrafte gedetineerden”
    Kortrijk

    Eerste detentie­huis van ons land komt in Kortrijk, in gewezen rusthuis Lichtendal: “Plaats voor tot 60 kortge­straf­te gedetineer­den”

    Er komen tegen 2024 vijftien detentiehuizen in ons land. De federale regering maakt daar 92 miljoen euro voor vrij. Het eerste komt in het vroegere rusthuis Lichtendal aan de Sint-Denijseweg op Hoog Kortrijk, en opent uiterlijk tegen februari 2022. Dat bevestigt federaal minister van Justitie en Kortrijkzaan Vincent Van Quickenborne (Open Vld): “We houden op 28 oktober een buurtoverleg, om het concept toe te lichten. Ik wil in Kortrijk tonen dat een detentiehuis werkt. Het is goed dat Kortrijk het voortouw neemt in de strijd tegen straffeloosheid.”