De vandalen gebruiken steeds grotere keien (links). Omwonenden Jean-Philippe Vrijghem, Chantal Vanvught en Stefan Vanderlinden tonen enkele stenen waarmee onbekenden al gooiden
Volledig scherm
PREMIUM
De vandalen gebruiken steeds grotere keien (links). Omwonenden Jean-Philippe Vrijghem, Chantal Vanvught en Stefan Vanderlinden tonen enkele stenen waarmee onbekenden al gooiden © RV/Peter Lanssens

Stenengooiers terroriseren tot diep in de nacht Kortrijkse buurt: “Ze gebruiken mogelijk katapulten en nachtkijkers... Hier gaan nog gewonden vallen”

KortrijkBewoners in een wijk in Kortrijk krijgen al sinds eind mei af te rekenen met stenengooiers. De slapeloze nachten worden almaar langer en de keien steeds groter. Een steen sloeg al een gat in een dak. En tijdens een barbecue zaterdagavond miste een zwarte kei op een haar na een vrouw, op een terras. De vandalen spelen een kat-en-muis-spelletje met de politie, die er alles aan doet om de daders te vatten. Zo werd er zaterdagnacht een drone ingezet. “Het is hier precies een stukje Chicago in Kortrijk”, klinkt het in de buurt.

  1. Derde cannabisplantage in een week tijd ontdekt, deze keer na brandje in voormalig garagebedrijf: “We hebben nooit iets geroken”
    Play
    Heule

    Derde cannabis­plan­ta­ge in een week tijd ontdekt, deze keer na brandje in voormalig garagebe­drijf: “We hebben nooit iets geroken”

    Langs de Kortrijkstaat in Heule is vrijdag na een brand een grote cannabisplantage ontdekt, de derde al deze week in Zuid-West-Vlaanderen. De kweekplaats was ondergebracht in een voormalig garagebedrijf en strekte zich uit over drie verdiepingen. Vermoed wordt, dat enkele verdachten de benen namen toen de brand uitbrak. De politie onderzoekt nu of er een link is met de plantages die eerder deze week werden ontdekt in Moorsele en Roeselare.