Er worden boetes uitgeschreven voor wie fietsers inhaalt in de fietszone.
Volledig scherm
Er worden boetes uitgeschreven voor wie fietsers inhaalt in de fietszone. © Henk Deleu

Stad zet in op verkeersveiligheid bij start nieuw schooljaar: 58 euro boete voor wie fietsers inhaalt in de fietszone

Het stadsbestuur wil bij de start van het nieuwe schooljaar extra inzetten op verkeersveiligheid. Zo worden vanaf de tweede week van september boetes uitgeschreven voor automobilisten die fietsers voorbijsteken in de fietszone. “De gedoogperiode zit erop”, zegt schepen van Mobiliteit Axel Weydts (sp.a).

6 reacties

 • Arnold Layne

  2 jaar geleden
  Kortrijk dode stad, doe zo verder echt waar dat verdiend een dikke proficiat voor de domste beslissing ooit in Kortrijk. Dit met dank aan het grote genie van mobiliteit.
 • Frank Daels

  2 jaar geleden
  Automobilisten worden nogmaals ten onrechte gedemoniseerd. Fietsers krijgen vrijgeleide om wegpiraat te spelen. Sommige wanen zich een Tom Bonen en schieten zich te pas en te onpas overal tussen, voorbijsteken, remmen en dan een middelvinger in je richting gezwaaide te krijgen. Het is wachten tot een kind in aanraking komt met een speedelec, benieuwd hoe ze dan gaan reageren bij 't stad, t zal weer niemand zijn schuld zijn ....
 • Willem van Gullik

  2 jaar geleden
  Is "fietsstraat " opgenomen in het (nationaal) verkeersreglement? En zoniet, is een boete dan afdwingbaar? Of valt dit onder de GAS-boetes? Willen ze daar in Kortrijk echt een dode stad? Of enkel bakfietselingen? Saaie bedoening lijkt me. Waar is de West - Vlaamse nuchterheid gebleven.... Opgeofferd op het groene altaar van de rode kerk?
 • Dieter Devreeze

  2 jaar geleden
  De regel is duidelijk: niet voorbij is niet voorbij. Ja dus aan 10 km/uur blijf je erachter. De enige echt leefbare stad is een stad niet sneller dan wandelaar en fietser.
 • CARINE VANSTEENKISTE

  2 jaar geleden
  Belachelijke regels. Moesten de fietsers ook doen wat ze moeten doen op de weg zouden deze regels niet nodig zijn. Als ze dan 10km per uur rijden probeer dan maar die snelheid aan te houden met de auto. Ikzelf als fietser zou wel opzij gaan als er genoeg plaats is, maar ja dan mag dat niet. Wat zal men nog uitvinden!
 1. Hongerige kat klampt zich vast aan zak vol eten
  Play

  Hongerige kat klampt zich vast aan zak vol eten

 2. Alsof corona niet bestaat: Franse politie valt binnen in illegaal restaurant
  Play

  Alsof corona niet bestaat: Franse politie valt binnen in illegaal restaurant