De tuinbouwschool in de Condédreef in Kortrijk
Volledig scherm
De tuinbouwschool in de Condédreef in Kortrijk © Henk Deleu

Stad vergunt vernieuwing en uitbreiding tuinbouwschool

KortrijkHet vernieuwen en uitbreiden van de tuinbouwschool in Kortrijk is vergund door de stad Kortrijk. Het betreft de campus ‘Wetenschap & Groen’ van het Provinciaal Technisch Instituut (PTI) in de Condédreef, waar met steun van provincie en Vlaamse regering nieuwe en extra klassen komen.

 1. Tien schooldirecteurs hebben beter idee dan nieuwe teststrategie met sneltests voor onderwijs: ‘Elke week een systematische speekseltest’
  kortrijk

  Tien schooldi­rec­teurs hebben beter idee dan nieuwe teststrate­gie met sneltests voor onderwijs: ‘Elke week een systemati­sche speeksel­test’

  De directeurs van tien middelbare scholen in regio Kortrijk vragen dat er een systematische preventieve speekseltesting wordt uitgerold in het onderwijs. Ze doen dat nu Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) een nieuwe teststrategie aankondigt. Hij wil de corona-uitbraken in scholen aanpakken met sneltesten voor hoogrisicocontacten. Dat is onvoldoende, menen de directeurs.
 2. Vlamingen willen met zelfgemaakte boot van zeven vierkante meter Atlantische Oceaan over: “Overleven op gevriesdroogde voeding en gezuiverd zeewater”
  PREMIUM
  Kortrijk / Gent / Dendermonde

  Vlamingen willen met zelfgemaak­te boot van zeven vierkante meter Atlanti­sche Oceaan over: “Overleven op gevries­droog­de voeding en gezuiverd zeewater”

  De Kortrijkse ingenieur Gijs Vanden Bogaerde (32), botenbouwer Koen De Gezelle uit Gent (47) en de Dendermondse avonturier Jelle Veyt (34) zijn klaar om begin februari in hun zelfgemaakte roeiboot de Atlantische Oceaan over te steken. Een overlevingstocht van 7.000 kilometer, tussen Portugal en de Verenigde Staten, op amper zeven vierkante meter. Een strijd tegen de natuurelementen, maar ook en vooral tegen zichzelf.
 1. Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen
  Play
  bizar

  Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen

 2. Wilde achtervolging eindigt in mineur
  Play

  Wilde achtervol­ging eindigt in mineur