Alle nieuwe medewerkers krijgen een hoodie als ze starten bij de stad
Volledig scherm
Alle nieuwe medewerkers krijgen een hoodie als ze starten bij de stad © stad Kortrijk

Stad Kortrijk wierf vorig jaar 215 nieuwe medewerkers aan, 2022 start met twaalf vacatures

KortrijkDe stad Kortrijk wil met een vernieuwend en modern HR-beleid een van de grootste en aantrekkelijkste werkgevers van de regio worden. De stad telt 1.800 medewerkers. In 2021 traden 215 nieuwe medewerkers in dienst. 2022 start met twaalf vacatures. “We blijven voor een duurzaam personeelsbeleid gaan. Zo zetten we nog meer op plaats- en tijdsonafhankelijk werken in”, zegt schepen van Personeel Kelly Detavernier (N-VA).

 1. Archeologen leggen muur van Guldensporenslag bloot in Kortrijk: “Militaire geschiedenis van Onze-Lieve-Vrouwekerk wordt nog meer voelbaar”
  PREMIUM

  Archeolo­gen leggen muur van Guldenspo­ren­slag bloot in Kortrijk: “Militaire geschiede­nis van On­ze-Lie­ve-Vrouwekerk wordt nog meer voelbaar”

  De heraanleg van historisch Kortrijk heeft een belangrijke vondst opgeleverd. Archeologen groeven het laatste ontbrekende deel van de weermuur bij de Onze-Lieve-Vrouwekerk op. De vierhonderd meter lange muur, die een rol speelde tijdens de Guldensporenslag, is nu zo goed als compleet. “Deze vondst is de bekroning van 33 jaar onderzoek”, zegt archeoloog Philippe Despriet.
  Kortrijk
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 3. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.