Schepen Wouter Allijns (l.) en Sportcafé-uitbater Nick Verhaeghe (r.).
Volledig scherm
Schepen Wouter Allijns (l.) en Sportcafé-uitbater Nick Verhaeghe (r.). © Henk Deleu

Stad Kortrijk geeft uitbaters van Sportcafé in Heule forse korting, tot aanpalend zwembad heropent: “We lijden nu 80 procent omzetverlies”

HeulePech achtervolgt Nick Verhaeghe (55) en Sabine Cottereel (53). Ze zitten voor de derde keer in anderhalf jaar tijd in de problemen. Deze keer omdat hun Sportcafé in Heule amper volk over de vloer krijgt sinds het aanpalend zwembad door werken dicht is. “Ze krijgen tijdelijk een vrijstelling tot betalen van concessievergoeding, inclusief een forfait gasverbruik. Omdat een groot deel van hun inkomsten gelinkt is aan de sluiting van het zwembad. Het is duidelijk dat ze hierdoor verlies lijden”, zegt schepen van Economie Wouter Allijns (Team Burgemeester).

 1. Doorbraak: op E17 in Kortrijk rij je nog maximaal 100 kilometer per uur, wellicht vanaf 2023
  PREMIUM
  Kortrijk/Harelbeke

  Doorbraak: op E17 in Kortrijk rij je nog maximaal 100 kilometer per uur, wellicht vanaf 2023

  De E17 in Kortrijk krijgt een snelheidsverlaging tot maximaal 100 kilometer per uur. Wellicht in de loop van 2023, maar dat is af te wachten. Dat bevestigen het Vlaams departement Omgeving en het Vlaams agentschap wegen en verkeer (AWV). De stad Kortrijk is al jaren vragende partij voor een verlaging van de toegelaten snelheid tot 90 kilometer per uur. Het wordt dus 100 kilometer per uur. “Het is de normaalste zaak ter wereld”, reageert schepen van Mobiliteit Axel Weydts (Vooruit).
 2. Missie geslaagd: Rhizo-leerlingen halen met mensen met beperking top van Mont Ventoux
  Kortrijk

  Missie geslaagd: Rhi­zo-leerlingen halen met mensen met beperking top van Mont Ventoux

  Een groep leerlingen en leerkrachten van de secundaire scholengroep Rhizo hebben vorige week in de Provence in Zuid-Frankrijk de 1.909 hoge Mont Ventoux getrotseerd. “De tachtig deelnemers, ook de mensen van maatwerkbedrijf WAAK en organisatie De Branding die mensen met een beperking ondersteunt, haalden de top”, zegt Jonas Hindryckx, directeur van Rhizo Lifestyle- en Sportschool in Kortrijk.