De stad neemt een aantal maatregelen voor een betere exploitatie van de zwembaden Abdijkaai en Lagaeplein.
Volledig scherm
De stad neemt een aantal maatregelen voor een betere exploitatie van de zwembaden Abdijkaai en Lagaeplein. © Henk Deleu

Stad grijpt in na klachten over beheer van zwembaden Abdijkaai en Lagaeplein: nieuwe coördinator houdt oogje in 't zeil

De stad neemt een aantal maatregelen voor een beter beheer van de zwembaden Abdijkaai en Lagaeplein. De voorbije weken werd hier en daar geopperd dat LAGO meer inzet op het nieuwe zwembad en de oude zwembaden laat verkommeren. “We hebben een nieuwe coördinator aangesteld die alles opvolgt, én investeren 100.000 euro in het zwembad in Heule”, zegt schepen Arne Vandendriessche, schepen van Sport.

 1. Eerste coronaveilig minifestivalplein van ons land blijft open in Kortrijk: “Corona mag ons niet dwingen om onder een steen te leven”
  Kortrijk

  Eerste coronavei­lig minifesti­val­plein van ons land blijft open in Kortrijk: “Corona mag ons niet dwingen om onder een steen te leven”

  Tenzij het anders staat in het ministerieel besluit, moet de maximumcapaciteit van het eerste outdoor-evenementenplein van ons land in Kortrijk verder naar beneden: naar 400 bezoekers. De oorspronkelijke maximumcapaciteit was 1.200 bezoekers. “Toch blijven we het plein inzetten als baken van hoop voor artiesten, professionals en publiek. Corona mag ons niet dwingen om onder een steen te leven”, zeggen Axel Ronse en Kelly Detavernier, N-VA-schepenen van respectievelijk Cultuur en Evenementen. Ook de maximumcapaciteit van de indoorzaal Depart, waar eerder deze maand heisa over was nadat een bezoeker een opmerkelijk filmpje verspreidde, moet verder naar beneden.
 1. Maak kennis met Woppie, het konijn dat het kerkhof van Wellen onkruidvrij houdt
  Play

  Maak kennis met Woppie, het konijn dat het kerkhof van Wellen onkruid­vrij houdt

 2. Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond
  Play

  Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond