Een visualisatie, waarop je de nieuwe glazen wand boven de tribune ziet, in sporthal Lange Munte. Door er de huidige muur af te breken, wordt de eetruimte (voor vips) met de zaal geconnecteerd, wat voor meer beleving zorgt
Volledig scherm
Een visualisatie, waarop je de nieuwe glazen wand boven de tribune ziet, in sporthal Lange Munte. Door er de huidige muur af te breken, wordt de eetruimte (voor vips) met de zaal geconnecteerd, wat voor meer beleving zorgt © stad Kortrijk

Sporthal Lange Munte wordt belevingshal: “Vanaf nu mag je ook in de zaal eten en drinken”

Kortrijk“De wedstrijden in sporthal Lange Munte worden echte feestjes”, zegt schepen van Sport Arne Vandendriessche (Team Burgemeester). Voortaan is eten en drank toegelaten in de zaal. Op langere termijn zal de muur tussen de vip-ruimte en het veld vervangen worden door glas om de eetruimte en de zaal te verbinden.

 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 2. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.