Het hele festival lang, tot begin september, trekt Mikes Poppe van woensdag tot zondag 8 uur per dag een beeld van 68 kg voort. Zijn kunstinstallatie is een ode aan de noeste arbeid van boeren in de streek.
Volledig scherm
Het hele festival lang, tot begin september, trekt Mikes Poppe van woensdag tot zondag 8 uur per dag een beeld van 68 kg voort. Zijn kunstinstallatie is een ode aan de noeste arbeid van boeren in de streek. © Rv

Sportdokter en voormalig olympiër Michaël Bultheel over de kunstinstallatie van Poppe: “Heel waarschijnlijk dat hij last van zijn achillespees zal krijgen”

watou/kortrijkMikes Poppe uit Antwerpen heeft een van de opvallendste kunstinstallaties van het Kunstenfestival in Watou. Het hele festival, tot begin september, trekt hij van woensdag tot zondag 8 uur per dag een beeld van 68 kilogram voort. Zijn kunstinstallatie is een ode aan de noeste arbeid van boeren in de streek. Maar is het menselijk lichaam daar wel voor gemaakt, vroegen we aan sportdokter en voormalig olympiër Michaël Bultheel.

 1. Louis en Gilles Vandecaveye winnen de Belgische titel: “Nu gaan we echt genieten”
  Beachvolleybal

  Louis en Gilles Vandeca­veye winnen de Belgische titel: “Nu gaan we echt genieten”

  Louis en Gilles Vandecaveye hebben zondag het BK beachvolleybal gewonnen. Een aantal jaar geleden won Louis reeds de nationale titel met de oudere broer Lander. Op het zonnige Muntplein in Brussel was het de eerste keer dat Louis met Gilles Vandecaveye de Masterfinales met winst kon afsluiten. Rekening houdend met de trainingsarbeid die aan de eindstrijd van de ‘Geberit Beach Tour’ vooraf ging, is het meer dan verdiend.
 2. 127 wielrensters verschijnen aan de start Konvert Koerse: “Wie drie keer wint op vijf jaar tijd, krijgt trofee met gouden remmen”
  PREMIUM
  kortrijk

  127 wielren­sters verschij­nen aan de start Konvert Koerse: “Wie drie keer wint op vijf jaar tijd, krijgt trofee met gouden remmen”

  De kermiskoers Kortrijk Koerse wordt als Konvert Koerse naar een hoger niveau getild: het wordt een elitekoers voor dames. Op vrijdag 19 augustus verschijnen 127 wielrensters aan de start. De inzet: een wisselbeker ter waarde van 25.000 euro die eigendom wordt van de dame die erin slaagt drie keer te winnen op vijf jaar tijd. “Konvert Koerse blijft in de eerste plaats een volksfeest.”