De brand woedde aan de achterzijde van een houten garage, op een grasperk langs de Dottenijsestraat in Bellegem.
Volledig scherm
De brand woedde aan de achterzijde van een houten garage, op een grasperk langs de Dottenijsestraat in Bellegem. © Hans Verbeke

Spelende kinderen stichten brand aan houten barak vlakbij kinderdagverblijf

BellegemDe brandweer repte zich donderdagavond iets voor 19.30 uur naar de Dottenijsestraat in Bellegem. Daar was brand gemeld in een houten barak, vlakbij kinderdagverblijf ’t Sloeberke. Omwonenden zagen kort voordien enkele kinderen weglopen.

 1. In 2023 wordt 50 jaar E17 uitgebreid gevierd: “We willen jullie verhalen horen!”
  PREMIUM
  Kortrijk/Menen/Harelbeke/Waregem

  In 2023 wordt 50 jaar E17 uitgebreid gevierd: “We willen jullie verhalen horen!”

  Het is in 2023 vijftig jaar geleden dat er voor het eerst auto’s reden over de snelweg E3/E17. Sindsdien kan je in één rechte lijn van de Franse grens in Rekkem tot in Gent en Antwerpen rijden. Om die verjaardag in de kijker te zetten, lanceert men een oproep om verhalen over de snelweg te delen. Al sowieso gepland: een expositie, een E17-café, een drive-in, een E17-magazine en praatpalen.
 2. Kortrijk houdt referendum rond al dan niet strengere aanpak sluikstort en zwerfvuil: “We ruimen jaarlijks 70 ton op, gebrek aan respect stoort me”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Kortrijk houdt referendum rond al dan niet strengere aanpak sluikstort en zwerfvuil: “We ruimen jaarlijks 70 ton op, gebrek aan respect stoort me”

  De stad houdt onder impuls van Ruth Vandenberghe (Team Burgemeester) - netheid is haar stokpaardje - een nieuw digitaal referendum. Met als rode draad deze keer het al dan niet strenger aanpakken van sluikstort en zwerfvuil. “We maken er wel geen heksenjacht van, we rekenen op meer discipline van de Kortrijkzanen”, benadrukt burgermoeder Ruth Vandenberghe.
 1. Van Kortrijk tot Tielt: op deze kerstmarkten in het zuiden van West-Vlaanderen snuif je de kerstsfeer op
  PREMIUM
  Zuid-West-Vlaanderen

  Van Kortrijk tot Tielt: op deze kerstmark­ten in het zuiden van West-Vlaanderen snuif je de kerstsfeer op

  Sinterklaas is nog maar net in het land, maar we tellen met zijn allen al volop af naar de kerstdagen. Het belooft zoals steeds een periode vol lichtjes, lekker eten en sfeervolle kerstmarkten te worden. Heb jij zin om de kerstsfeer op te snuiven? Wij lijsten 17 kerstmarkten op in het zuiden van West-Vlaanderen om helemaal in de kerststemming te komen.