Onze reporter Peter Lanssens, met een Stromer ST5 speed pedelec, in de Doorniksestraat
Volledig scherm
PREMIUM
Onze reporter Peter Lanssens, met een Stromer ST5 speed pedelec, in de Doorniksestraat © Henk Deleu

Speed pedelecs in opmars, onze man testte zes maanden een Stromer ST5: “Kortrijk rolt fietsplan uit en verwelkomt eerste speciaalzaken”

De populariteit van elektrisch ondersteunde fietsen neemt razendsnel toe en de belangstelling in speed pedelecs groeit. De helft van de 470.000 fietsen die in 2019 in ons land verkocht werden, is elektrisch ondersteund, waaronder een stijgend aandeel van 3 procent speed pedelecs. “Speed pedelecs hebben een hogere gemiddelde verkoopprijs, maar steeds meer fietsers zijn bereid om dieper in de buidel te tasten voor een betere kwaliteit”, stelde Guy Crab van de sectorfederatie Traxio begin 2020. Wij kregen namens Het Laatste Nieuws en HLN van de bekende Zwitserse speedbikefabrikant de kans om enkele maanden een Stromer ST5 te testen in fietsstad Kortrijk, waar de stad een ambitieus fietsrouteplan aan het uitrollen is en waar de eerste speciaalzaken met enkel elektrische tweewielers openen. “Speed pedelecs zoals Stromer zijn van harte welkom in Kortrijk”, zegt schepen van Mobiliteit Axel Weydts (sp.a).

 1. Eerste coronaveilig minifestivalplein van ons land blijft open in Kortrijk: “Corona mag ons niet dwingen om onder een steen te leven”
  Kortrijk

  Eerste coronavei­lig minifesti­val­plein van ons land blijft open in Kortrijk: “Corona mag ons niet dwingen om onder een steen te leven”

  Tenzij het anders staat in het ministerieel besluit, moet de maximumcapaciteit van het eerste outdoor-evenementenplein van ons land in Kortrijk verder naar beneden: naar 400 bezoekers. De oorspronkelijke maximumcapaciteit was 1.200 bezoekers. “Toch blijven we het plein inzetten als baken van hoop voor artiesten, professionals en publiek. Corona mag ons niet dwingen om onder een steen te leven”, zeggen Axel Ronse en Kelly Detavernier, N-VA-schepenen van respectievelijk Cultuur en Evenementen. Ook de maximumcapaciteit van de indoorzaal Depart, waar eerder deze maand heisa over was nadat een bezoeker een opmerkelijk filmpje verspreidde, moet verder naar beneden.
 1. Maak kennis met Woppie, het konijn dat het kerkhof van Wellen onkruidvrij houdt
  Play

  Maak kennis met Woppie, het konijn dat het kerkhof van Wellen onkruid­vrij houdt

 2. Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond
  Play

  Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond