Hier zie je op een archiefbeeld van enkele jaren geleden mooi de waterpartij en het stukje burchtmuur bij de Onze-Lieve-Vrouwekerk, waar er nu onenigheid over is
Volledig scherm
Hier zie je op een archiefbeeld van enkele jaren geleden mooi de waterpartij en het stukje burchtmuur bij de Onze-Lieve-Vrouwekerk, waar er nu onenigheid over is © Toerisme Kortrijk

SOS Patrimonium schermt voor behoud ‘historische gracht’, die volgens stad werd aangelegd in ... jaren 90

KortrijkDe heraanleg van de omgeving van de Onze-Lieve-Vrouwekerk overtuigt de actiegroep SOS Patrimonium niet. Zij willen de gracht ernaast, die volgens hen een rol speelde tijdens de Guldensporenslag in 1302, beschermen. De stad wil die ‘vervuilde waterpartij’ weg. Eerder raakte bekend dat de heraanleg van de vlakbij gelegen Onze-Lieve-Vrouwestraat uitgesteld is.

 1. Geen veroordeelde extremisten meer op eerste rij 11 juliviering in Kortrijk: “We zorgen voor correcte setting”
  Kortrijk

  Geen veroordeel­de extremis­ten meer op eerste rij 11 julivie­ring in Kortrijk: “We zorgen voor correcte setting”

  De Leiefeesten rond de Vlaamse feestdag schakelen een versnelling hoger. Er zal meer beleving zijn, maar alle ogen zijn ook gericht op de officiële plechtigheid op de Groeningekouter, aan het beeld de Maagd van Vlaanderen. Waar de aanwezigheid van Aurélien Verhassel vorig jaar viroloog Marc Van Ranst in de gordijnen joeg. De Franse extremist zat toen gewoon op de eerste rij, in de buurt van minister-president Jan Jambon. Dat zal deze keer niet meer mogelijk zijn.
 2. Woonzorgcentrum Sint-Vincentius breekt lans voor Indiase studenten verpleegkunde: “Ze zijn heel warm en zorgzaam”
  Kortrijk

  Woonzorg­cen­trum Sint-Vincentius breekt lans voor Indiase studenten verpleeg­kun­de: “Ze zijn heel warm en zorgzaam”

  Een rapport van de onderwijsinspectie, waarin staat dat het Nederlands van Indiase studenten verpleegkunde vaak bedroevend is en waarin gevraagd wordt om het project bij te sturen, komt hard aan. Niet enkel in de scholengroep Rhizo, waar het verkorte traject in onze regio aangeboden wordt, maar ook op stageplaatsen. “We zijn net zeer onder de indruk van hoe snel zij het Nederlands oppikken”, zegt gedelegeerd bestuurder Rita Barilla van de woonzorggroep GVO, waartoe woonzorgcentrum Sint-Vincentius op de Houtmarkt in Kortrijk behoort.