De controle op maaltijdkoeriers vond onder meer plaats op de Grote Markt in Kortrijk.
Volledig scherm
De controle op maaltijdkoeriers vond onder meer plaats op de Grote Markt in Kortrijk. © PZ Vlas

Snelheid primeert, blijkbaar: maaltijdkoeriers rijden met opgefokte bromfietsen

KortrijkIn het centrum van Kortrijk werden woensdag 40 maaltijdkoeriers uit het verkeer geplukt. Ze werden gecontroleerd op sociale wetgeving maar ook op het vlak van verkeersveiligheid. Nogal wat koeriers waren in overtreding.

 1. Vernieuwd OC heropent zaterdag feestelijk, mis ook muzikale optocht niet

  Vernieuwd OC heropent zaterdag feestelijk, mis ook muzikale optocht niet

  Het is feest op zaterdag 25 maart in Aalbeke, waar na twee jaar ingrijpende renovatiewerken het vernieuwde OC met toeters en bellen heropend wordt. “Met de nevenbestemming van de Sint-Corneliuskerk en de renovatie van het OC is ruim 5 miljoen euro in het socioculturele leven geïnvesteerd. Het resultaat is indrukwekkend. Ik nodig alle Aalbekenaren uit een kijkje te nemen”, zegt schepen van ontmoetingscentra Stephanie Demeyer (Team Burgemeester).
  Aalbeke
 2. ASSISEN. “Zijn kanarie was gestorven. Hij zei dat hij mijn darmen eruit zou snijden”: moeder schetst onthutsend beeld van Sacha (23)
  PREMIUM

  ASSISEN. “Zijn kanarie was gestorven. Hij zei dat hij mijn darmen eruit zou snijden”: moeder schetst onthutsend beeld van Sacha (23)

  De moeder van Sacha Brunessaux (23) stond maandag na drie jaar weer oog in oog met haar zoon in het Brugse assisenhof. Terwijl de meeste mama’s dan meestal de loftrompet blazen, was dat bij Isabelle H. (51) allesbehalve zo. De vrouw vertelde honderduit over bedreigingen: “Hij zei dat hij mij in brand zou steken”. “Ons moeder begon zelf raar te doen”, viel broer R. uit de lucht.
  Kortrijk