Franky Penninck, zaakvoerder van Sleutels Decabooter, wil niet meer werken voor justitie en politie.
Volledig scherm
PREMIUM
Franky Penninck, zaakvoerder van Sleutels Decabooter, wil niet meer werken voor justitie en politie. © Henk Deleu

Slotenmaker kapt na 40 jaar met werken voor justitie: “Gehalveerde tarieven en openstaande facturen uit 2009 zijn er te veel aan”

Franky Penninck (50), zaakvoerder van Sleutels Decabooter uit Kortrijk, is het beu. Zijn bedrijf werkt al veertig jaar voor justitie en politie maar stopt daar nu mee. “De tarieven die we mogen aanrekenen voor onze tussenkomst zijn recent meer dan gehalveerd”, zegt Penninck. “Bovendien blijf ik geplaagd met openstaande facturen, de oudste zelfs uit 2009.” West-Vlaams procureur Filiep Jodts relativeert. “De nieuwe tarieven zijn weloverwogen. En leveranciers met openstaande facturen moeten blijven moeite doen om ze betaald te krijgen. Anders verjaren ze.”

 1. Ook politiek steunt de horeca: schepen Vandendriessche en vriendin bestellen voortaan élke dag takeaway
  Kortrijk

  Ook politiek steunt de horeca: schepen Vanden­dries­sche en vriendin bestellen voortaan élke dag takeaway

  Schepen van Economie Arne Vandendriessche (Team Burgemeester) steunt de horeca in Kortrijk door voortaan élke dag takeaway te bestellen, zeker vier weken lang. “Ik heb een deal met mijn vriendin, met de belofte om vaak voor gezonde gerechten te kiezen”, knipoogt de Heulenaar. Wie zelf geen zin heeft om te koken, maar de lokale horeca wil steunen: Het Laatste Nieuws en HLN.be lijsten alle takeaways op. Wie zijn takeaway met heerlijke gerechten in heel onze regio in de kijker wil stellen, wacht niet langer en doe het nu. Zo werd er via HLN al bijna 200.000 keer naar takeaway in de buurt gezocht.
 2. Eerste coronaveilig minifestivalplein van ons land blijft open in Kortrijk: “Corona mag ons niet dwingen om onder een steen te leven”
  Kortrijk

  Eerste coronavei­lig minifesti­val­plein van ons land blijft open in Kortrijk: “Corona mag ons niet dwingen om onder een steen te leven”

  Tenzij het anders staat in het ministerieel besluit, moet de maximumcapaciteit van het eerste outdoor-evenementenplein van ons land in Kortrijk verder naar beneden: naar 400 bezoekers. De oorspronkelijke maximumcapaciteit was 1.200 bezoekers. “Toch blijven we het plein inzetten als baken van hoop voor artiesten, professionals en publiek. Corona mag ons niet dwingen om onder een steen te leven”, zeggen Axel Ronse en Kelly Detavernier, N-VA-schepenen van respectievelijk Cultuur en Evenementen. Ook de maximumcapaciteit van de indoorzaal Depart, waar eerder deze maand heisa over was nadat een bezoeker een opmerkelijk filmpje verspreidde, moet verder naar beneden.
 1. Zo straf ziet koffie er van heel dichtbij uit
  Play

  Zo straf ziet koffie er van heel dichtbij uit

 2. Wij hebben de PlayStation 5 al: unboxing en eerste indruk
  Play
  games

  Wij hebben de PlayStati­on 5 al: unboxing en eerste indruk