De Siberische husky Matisse, in de zijspan van de Ural Sportsman 2020 van haar baasje Maarten Mollie
Volledig scherm
De Siberische husky Matisse, in de zijspan van de Ural Sportsman 2020 van haar baasje Maarten Mollie © Henk Deleu

Siberische husky Matisse verzot op motorrijden: “De wind, de geuren, zij vindt het gewéldig”

Kortrijk/MarkeDit zagen we nog nooit: een Siberische husky die gek is op motorrijden. In de zijspan, welteverstaan. “Matisse zit met haar neus in de wind, al rij ik aan 70 kilometer per uur in vriestemperaturen. Ze vindt het áltijd zalig. We krijgen veel bekijks onderweg, mensen maken massaal foto’s en filmpjes”, zegt Maarten Mollie (24). Hij organiseert met zijn zijspanmotor nu ook toeristische tours door Kortrijk.

  1. Na 70 jaar valt het doek over vakkledij Merlin-Lamiroy: “Niet met volle goesting in zaak van mijn ouders gestapt, maar wat heb ik het uiteindelijk graag gedaan”
    PREMIUM
    kortrijk

    Na 70 jaar valt het doek over vakkledij Mer­lin-Lamiroy: “Niet met volle goesting in zaak van mijn ouders gestapt, maar wat heb ik het uiteinde­lijk graag gedaan”

    Tienduizenden leerlingen, koks, obers, verpleegkundigen en dokters klopten de voorbije zeventig jaar aan bij Merlin-Lamiroy in Kortrijk voor hun uniform of vakkledij. Maar zaakvoerster Trees Lamiroy (69), die de zaak van haar ouders overnam, houdt er binnenkort mee op. “Een chefkok die hier als student zijn koksmuts kwam halen, en later vakkledij kwam bestellen voor zijn eigen personeel, dat gaf me altijd wel een leuk gevoel.”