De Siberische husky Matisse, in de zijspan van de Ural Sportsman 2020 van haar baasje Maarten Mollie
Volledig scherm
De Siberische husky Matisse, in de zijspan van de Ural Sportsman 2020 van haar baasje Maarten Mollie © Henk Deleu

Siberische husky Matisse verzot op motorrijden: “De wind, de geuren, zij vindt het gewéldig”

Kortrijk/MarkeDit zagen we nog nooit: een Siberische husky die gek is op motorrijden. In de zijspan, welteverstaan. “Matisse zit met haar neus in de wind, al rij ik aan 70 kilometer per uur in vriestemperaturen. Ze vindt het áltijd zalig. We krijgen veel bekijks onderweg, mensen maken massaal foto’s en filmpjes”, zegt Maarten Mollie (24). Hij organiseert met zijn zijspanmotor nu ook toeristische tours door Kortrijk.

 1. Muziekcentrum krijgt repetitiezaal in kelder, voor orkesten en grote gezelschappen
  Kortrijk

  Muziekcen­trum krijgt repetitie­zaal in kelder, voor orkesten en grote gezelschap­pen

  De kelderverdieping van muziekcentrum Track wordt onder handen genomen en uitgebreid. Blikvanger is een nieuwe repetitiezaal van 160 vierkante meter onder het terras van horecazaak Pand.A. Ideaal voor repetities van orkesten, groepslessen en grote gezelschappen. De werken starten in principe in het voorjaar van 2022. De projectkost wordt op 2,9 miljoen euro geraamd. “Deze verdere renovatie zal de muziekpartners naar een hoger niveau tillen”, zegt schepen van Deeltijds Kunstonderwijs Kelly Detavernier (N-VA).
 2. Phishing op oude wijze: duo rijft 22.000 euro binnen door facturen uit postbus te stelen en rekeningnummers te veranderen
  Kortrijk/Veurne/Heuvelland/Lo-Reninge/Koekelare/Kortemark/Komen

  Phishing op oude wijze: duo rijft 22.000 euro binnen door facturen uit postbus te stelen en rekening­num­mers te veranderen

  Het lijkt wel phishing op de oude wijze. Een Congolees en een Kameroener staan in de Veurnse rechtbank terecht omdat ze een bedrijf uit Komen-Waasten voor 22.000 euro wisten te pluimen. Ze onderschepten facturen aan verschillende West-Vlaamse bedrijven, veranderden de rekeningnummers en deden de brieven opnieuw op de post.