Een foto van in mei, toen de winkels na de lockdown opnieuw open mochten.
Volledig scherm
Een foto van in mei, toen de winkels na de lockdown opnieuw open mochten. © Henk Deleu

Shoppen in Kortrijk? Check éérst de kleur van de druktebarometer voor je vertrekt

kortrijkVanaf de heropening van de handelszaken op dinsdag zal de stad Kortrijk met een druktebarometer werken. Dat is een van de pijlers uit het ‘actieplan voor veilig winkelen’. “Check dus zeker de kleur van de druktebarometer voor je naar het centrum afzakt”, zegt schepen Arne Vandendriessche (Team Burgemeester). “Wij zullen er alles aan doen om het shoppen veilig te laten verlopen, maar we rekenen ook op de handelaars én de klanten om hun verantwoordelijkheid te nemen.”

 1. Vlamingen willen met zelfgemaakte boot van zeven vierkante meter Atlantische Oceaan over: “Overleven op gevriesdroogde voeding en gezuiverd zeewater”
  PREMIUM
  Kortrijk / Gent / Dendermonde

  Vlamingen willen met zelfgemaak­te boot van zeven vierkante meter Atlanti­sche Oceaan over: “Overleven op gevries­droog­de voeding en gezuiverd zeewater”

  De Kortrijkse ingenieur Gijs Vanden Bogaerde (32), botenbouwer Koen De Gezelle uit Gent (47) en de Dendermondse avonturier Jelle Veyt (34) zijn klaar om begin februari in hun zelfgemaakte roeiboot de Atlantische Oceaan over te steken. Een overlevingstocht van 7.000 kilometer, tussen Portugal en de Verenigde Staten, op amper zeven vierkante meter. Een strijd tegen de natuurelementen, maar ook en vooral tegen zichzelf.
 1. Verdachte gaat volledig door het lint in Amerikaanse rechtbank
  Play

  Verdachte gaat volledig door het lint in Amerikaan­se rechtbank

 2. De Amerikaanse president heeft altijd deze zwarte tas in de buurt: dit is waarom
  Play
  uitgelegd

  De Amerikaan­se president heeft altijd deze zwarte tas in de buurt: dit is waarom