De kampplaats van Scouts Gulden Vlies tijdens de zondvloed
Volledig scherm
De kampplaats van Scouts Gulden Vlies tijdens de zondvloed © Thomas Marrecau

Scouts Gulden Vlies laat groep vroeger naar huis vertrekken: “Riviertje hier is precies de Splash van Bellewaerde”

KortrijkNiet enkel Scouts en Gidsen Groeninge Kortrijk evacueert een groep, door de hevige regenval op kamp in de Ardennen. Ook bij Scouts Gulden Vlies grijpen ze in door 31 leden van de ‘givers’ een dagje vroeger naar huis te laten gaan. “Het riviertje naast onze kampplaats doet nu eerder aan de woeste rivier Splash in het pretpark Bellewaerde denken”, zegt Thomas Marrecau van de ‘givers’.

 1. Coronabesmettingen halen recordhoogtes in Zuid-West-Vlaanderen: “Zo dicht kwam het nog nooit”
  Zuid-West-Vlaanderen

  Coronabe­smet­tin­gen halen recordhoog­tes in Zuid-West-Vlaanderen: “Zo dicht kwam het nog nooit”

  De coronacijfers stijgen tot ongeziene recordhoogtes in Zuid-West-Vlaanderen. Er waren tijdens de week van woensdag 17 tot en met dinsdag 23 november 3.785 positieve gevallen. Dat zijn er 739 (+24,2 procent) meer dan een week geleden. Nooit eerder waren er zo’n hoge weekcijfers in onze regio, over alle coronagolven heen bekeken. De hoge ziekenhuiscijfers blijven wel vrij stabiel met een lichte stijging in AZ Groeninge - 67 coronapatiënten, waarvan 8 op intensieve – en een lichte daling in AZ Delta, waar het in week van 118 naar 111 coronapatiënten ging. Al blijft de druk ook daar zeer hoog, met bijvoorbeeld tot vijftien procent aan personeelsuitval in AZ Groeninge.
 1. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.