Justice Served is in de Burgemeester Nolfstraat, aan het Justitiepaleis. Sfeerbeeld van een vorige editie
Volledig scherm
Justice Served is in de Burgemeester Nolfstraat, aan het Justitiepaleis. Sfeerbeeld van een vorige editie © Justice Served

Schud je dansbenen los aan Justitiepaleis, op gratis festival Justice Served

KortrijkHet collectief Asfalt Events, organisator van kleine tot middelgrote events in het Kortrijkse, en Discoteca Formula schudden finaal de coronacrisis van zich af. Door komend weekend de derde editie van het gratis festival Justice Served te houden, aan het Justitiepaleis. Van hiphop over disco tot house... het is tijd om weer te dansen! Er zijn maximum 400 bezoekers tegelijk welkom, om het coronaveilig te houden. Wie er zeker bij wil zijn, komt dus best vroeg naar Justice Served.

 1. Eerste detentiehuis van ons land komt in Kortrijk, in gewezen rusthuis Lichtendal: “Plaats voor tot 60 kortgestrafte gedetineerden”
  Kortrijk

  Eerste detentie­huis van ons land komt in Kortrijk, in gewezen rusthuis Lichtendal: “Plaats voor tot 60 kortge­straf­te gedetineer­den”

  Er komen tegen 2024 vijftien detentiehuizen in ons land. De federale regering maakt daar 92 miljoen euro voor vrij. Het eerste komt in het vroegere rusthuis Lichtendal aan de Sint-Denijseweg op Hoog Kortrijk, en opent uiterlijk tegen februari 2022. Dat bevestigt federaal minister van Justitie en Kortrijkzaan Vincent Van Quickenborne (Open Vld): “We houden op 28 oktober een buurtoverleg, om het concept toe te lichten. Ik wil in Kortrijk tonen dat een detentiehuis werkt. Het is goed dat Kortrijk het voortouw neemt in de strijd tegen straffeloosheid.”
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?