Een scholier kreeg dinsdag na schooltijd klappen. De aanleiding? Hij zou ruzie hebben met de jongere broer van de dader.
Volledig scherm
Een scholier kreeg dinsdag na schooltijd klappen. De aanleiding? Hij zou ruzie hebben met de jongere broer van de dader. © RV

Scholier slachtoffer van zinloos geweld, dader opgepakt dankzij filmpje

Een filmpje op sociale media waarop te zien is hoe een scholier in Kortrijk wordt afgetuigd door een medeleerling, zorgt voor een stroom van verontwaardigde reacties. De dader, die in het filmpje duidelijk in beeld komt, is intussen gevat. Hij is ter beschikking gesteld van het parket. Zijn school heeft ‘passende maatregelen’ genomen tegenover hem.

32 reacties

 • Godfried Brattinga

  3 jaar geleden
  Als kind zat ik in een instelling, 9 tot bijna 15 jaar oud Dat was in Nederland en daar gebeurde zoiets elke dag en nog veel harder. Daar werd toegekeken door linkse leiding en niets aan gedaan. En hij krijgt hulp. Maar dat houdt niet in dat dit gewoon een laffe mishandeling is. Lijkt dat blanke westelingen zich niet kunnen verdedigen, het lijkt, maar is niet zo. Ze weten altijd wel wie ze pakken kunnen en tegen een groep kun je ook als vechter niet zoveel, behalve in films dan.
 • Fred Sempels

  3 jaar geleden
  @jan verstrepen de nagel op,de kop ik zou werkelijkneens de officiele of beter gezegd de officieuze cijfers zien maar daar is groen en unia welbang van en onze linkse media!!!!
 • jan verstrepen

  3 jaar geleden
  Je hoort niets van unia of de groen paljaskes.Waarschijnlijk nog te moe van de klimaatbetoging.
 • peter colson

  3 jaar geleden
  ERIK PAUWELS, die daders opereren doorgaans nooit alleen. Ze hebben altijd een hele roedel wolven achter zich. Ik wil U eens op uw eentje zien ingrijpen ipv te filmen. Je ligt eerder in het ziekenhuis met de politie naast uw bed omdat de roedel wolven getuigen waren dat U de dader was. Nu is het gefilmd en is het zeer moeilijk om zo'n excuses te verzinnen.
 • Frank Daels

  3 jaar geleden
  De dader mag voor mijn rekening berecht worden als een volwassene. Als je groot en stoer wil doen moet je kunnen leven met de consequenties van je daden.
 1. Na tal van ongevallen is de maat vol voor burgemeester van Kuurne: “Die doortrekking van de R8 moet er nú komen”
  Kuurne

  Na tal van ongevallen is de maat vol voor burgemees­ter van Kuurne: “Die doortrek­king van de R8 moet er nú komen”

  Burgemeester Francis Benoit (CD&V) roept minister Lydia Peeters (Open Vld) in een Facebookpost op om snel geld vrij te maken voor de doortrekking van de R8 ter hoogte van Kuurne. Hij doet dat naar aanleiding van een ongeval op het kruispunt Ringlaan-Kortrijksestraat waarbij drie gewonden vielen. “Wij vragen hier nu al 50 jaar om. Maak nu toch eindelijk eens centen vrij voor een oplossing.” In ons fotoarchief vonden we heel wat beelden van ongevallen op de ‘zwarte’ kruispunten.