Leerkracht Kim Hellin bedankt twee zorgmedewerkers van AZ Groeninge met een Zorgkracht Award.
Volledig scherm
Leerkracht Kim Hellin bedankt twee zorgmedewerkers van AZ Groeninge met een Zorgkracht Award. © Henk Deleu

Scholengroep Rhizo maakt hele dag radio met Radio Rhizo

KortrijkBij scholengroep Rhizo maken ze maandag een hele dag radio vanuit de Zorgkrachtschool in de Beheerstraat in Kortrijk, om zo de heropening van de scholen te vieren. “We willen iedereen die in de vuurlinie staat bedanken”, zegt directrice Kornelia Buyse.

 1. Artistiek buurtproject Vraagstraat verspreidt wéér brief in drie talen: “We nemen in alle toonaarden afstand van het schrijven”
  Kortrijk

  Artistiek buurtpro­ject Vraag­straat verspreidt wéér brief in drie talen: “We nemen in alle toonaarden afstand van het schrijven”

  Het artistiek buurtproject Vraagstraat blijft brieven in drie talen verspreiden: Nederlands, Frans en Engels. Nochtans werd de stad Kortrijk eerder al door de Vaste Commissie voor Taaltoezicht op de vingers getikt. “Het is een onbegrijpelijke fout, ik ben razend”, zegt schepen van Cultuur Axel Ronse (N-VA). “Brieven vanuit de stad moeten àltijd in het Nederlands en enkel in het Nederlands.”
 2. Kortrijk zoekt na jaar onderbreking weer nieuwe belleman of -vrouw, nu coronacrisis op laatste beentjes loopt
  Kortrijk

  Kortrijk zoekt na jaar onderbre­king weer nieuwe belleman of -vrouw, nu coronacri­sis op laatste beentjes loopt

  De zoektocht naar een nieuwe belleman of -vrouw wordt hernomen. Het lag een jaar stil, door de coronamaatregelen. De eerste belleman van Groot-Kortrijk, Peter Caesens (57), kwam begin maart 2020 om het leven tijdens een nachtelijke brand in zijn huis. “Een stad zonder belleman heeft geen ziel. Dat was de leuze van Peter en ik treed hem daar zeker in bij”, zegt schepen van Cultuur Axel Ronse (N-VA). Wie niet weg te slaan is van evenementen in Kortrijk en deelgemeenten en als ambassadeur wil optreden, mag zich zeker inschrijven.