Fragment uit de video die Schild & Vrienden van het coronaprotest in Kortrijk verspreidde.
Volledig scherm
PREMIUM
Fragment uit de video die Schild & Vrienden van het coronaprotest in Kortrijk verspreidde. © rv

Schild & Vrienden voerde actie met Zwitserse neonazi’s in Kortrijk

KortrijkDe actie tegen het coronabeleid van vorige zaterdag in Kortrijk was het werk van Schild & Vrienden. Dat heeft die groepering laten blijken met een video die op sociale media verscheen. De extreemrechtse jongerengroep van parlementslid Dries Van Langenhove (Vlaams Belang) organiseerde het protest in samenwerking met een Zwitserse organisatie die in haar eigen land als neonazistisch geboekstaafd staat.

13 reacties

 • Marcel Willems

  2 maanden geleden
  Dat is niet mijn Vlaanderen .Grenzen sluiten kan niet meer .Wel kan men de migranten beter begeleiden om het tekort aan werkkrachten zonder diploma werk te verschaffen zoals jaten geleden ook moest in de kool- en staal industrie...80% van Vlaanderen zijn geen VB
 • Casto Giuseppe

  2 maanden geleden
  Het is gemakkelijk om op VB te schieten maar wraak die andere partijen gedaan hebben mensen belogen en bedrogen daar praat men niet over
 • pieter vandenberghe

  2 maanden geleden
  Voor alles zijn er voor en tegenstanders. Maar zij die staan voor dialoog, staan er het minst voor open.
 • Kristoffel Sebreghts

  2 maanden geleden
  Als het VB echt oprecht ooit wil deelnemen aan het beleid zal dit toch echt niet kunnen met mensen zoals Dries Van Langenhove. Hij verstevigt het cordon.
 • Luc de Medts

  2 maanden geleden
  Aan allen die dit afkeuren : ooit gehoord van vrije meningsuiting ???
 1. RECONSTRUCTIE. Hoe een vredelievende koffieklets over het coronabeleid ook in Kortrijk even ‘gekaapt’ werd door extremisten: “Ze riepen haatdragende slogans in het Duits”
  PREMIUM
  Kortrijk

  RECONSTRUC­TIE. Hoe een vredelie­ven­de kof­fieklets over het coronabe­leid ook in Kortrijk even ‘gekaapt’ werd door extremis­ten: “Ze riepen haatdragen­de slogans in het Duits”

  Extreemrechtse onbekenden die de brug tussen de Broeltorens bezetten, spandoeken ontrolden, in het Duits scandeerden en vuurwerk aanstaken. Het was du jamais vu in Kortrijk. “Het voelde alsof Hitler even terug was. Het fascisme zette zich in de schijnwerpers”, doet ooggetuige Marino Coolsaet (51) uit Heule zijn verhaal. Even verderop had Miep Lambrecht een vredelievende koffieklets georganiseerd om rustig over het federale coronabeleid te discussiëren. Maar die werd verstoord door de actie op de Broelbrug.
 2. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.