Axel Weydts.
Volledig scherm
Axel Weydts. © ac

Schepen Weydts (sp.a) dient klacht in voor homofobe en racistische taal op FB-pagina Vlaams Belang

Schepen Axel Weydts (sp.a) heeft een klacht ingediend bij de politie en het Interfederaal Gelijkekansencentrum Unia wegens homofobe en racistische taal op de Facebookpagina van Vlaams Belang Kortrijk. Zo postte een man er bijvoorbeeld dit: ‘Als hij (Weydts) een moslim zal tegenkomen, zal hij met plezier op zijn knieën zitten met zijn kont omhoog.’ “De uitgelichte reacties zijn ondertussen verwijderd”, reageert VB-fractieleider Wouter Vermeersch.

 1. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 2. Nieuwe coronamaatregelen zorgen voor gemengde gevoelens bij horeca-uitbaters: “Wij zijn opnieuw de dupe”
  PREMIUM
  Zuid-West-Vlaanderen

  Nieuwe coronamaat­re­ge­len zorgen voor gemengde gevoelens bij horeca-uitbaters: “Wij zijn opnieuw de dupe”

  Zoals verwacht is het opnieuw in de hoek van de horeca dat de klappen vallen. Cafés en restaurants moeten dicht om 23 uur, qua privé-evenementen buitenshuis zijn enkel nog trouwfeesten en rouwmaaltijden toegelaten en discotheken en danscafés moeten sluiten. “Een correcte maatregel, maar er moet wel steun komen voor de sector”, zegt Gregory Van Wonterghem, die met discotheek Diedjies en feestzalen Huis Van Wonterghem dubbel geraakt wordt.