Schepen Axel Weydts en minister Vincent Van Quickenborne, in een collage.
Volledig scherm
Schepen Axel Weydts en minister Vincent Van Quickenborne, in een collage. © Jan Darthet/Belga

Schepen Axel Weydts na klacht zonder gevolg voor homofobe haatberichten: “Doe iets aan die straffeloosheid, Vincent Van Quickenborne”

KortrijkSp.a-schepen Axel Weydts is misnoegd dat een klacht voor de homofobe haatberichten die hij ontving zonder gevolg blijft en maakt dat nu kenbaar, om een signaal te sturen na de brutale moord op David (42),  die door minderjarige homohaters in de val werd gelokt. Hij vraagt minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) om het probleem aan te pakken. “Als we echt iets willen doen aan homohaat, dan moet de straffeloosheid eruit”, aldus Weydts.

 1. Schepen Weydts (sp.a) dient klacht in voor homofobe en racistische taal op FB-pagina Vlaams Belang

  Schepen Weydts (sp.a) dient klacht in voor homofobe en racisti­sche taal op FB-pagina Vlaams Belang

  Schepen Axel Weydts (sp.a) heeft een klacht ingediend bij de politie en het Interfederaal Gelijkekansencentrum Unia wegens homofobe en racistische taal op de Facebookpagina van Vlaams Belang Kortrijk. Zo postte een man er bijvoorbeeld dit: ‘Als hij (Weydts) een moslim zal tegenkomen, zal hij met plezier op zijn knieën zitten met zijn kont omhoog.’ “De uitgelichte reacties zijn ondertussen verwijderd”, reageert VB-fractieleider Wouter Vermeersch.
 2. Michiel Jonckheere en Karim Belhocine blikken vooruit op bekermatch tegen KV Oostende: “Voor een ploeg als Kortrijk is de beker de enige kans op een prijs”
  VOETBAL BEKER VAN BELGIË

  Michiel Jonckheere en Karim Belhocine blikken vooruit op bekermatch tegen KV Oostende: “Voor een ploeg als Kortrijk is de beker de enige kans op een prijs”

  KV Kortrijk neemt het woensdagavond in de achtste finales van de Croky Cup op tegen KV Oostende. Een speciale wedstrijd voor Michiel Jonckheere, want de middenvelder was er tot voor kort actief. Ook voor T1 Karim Belhocine is het een belangrijke partij. Hij wil maar wat graag ver geraken in de beker.