Vandaag stonden 5 leerlingen van de 7 op het ijs, met lesgeefster Fauve Snauwaert: Danielle Parmentier, Dinissa Costin, Maud Devos, Maymeline Samyn en Hannah Wouters
Volledig scherm
Vandaag stonden 5 leerlingen van de 7 op het ijs, met lesgeefster Fauve Snauwaert: Danielle Parmentier, Dinissa Costin, Maud Devos, Maymeline Samyn en Hannah Wouters © Henk Deleu

Schaatsen op topniveau kan nu ook tijdens de schooluren: “Als we méér topsporters willen in ons land, is dit de manier waarop het moet”

kortrijkUniek in het Vlaams onderwijs: leerlingen van middelbare school Athena in Kortrijk kunnen vanaf dit schooljaar voor de sportoptie kunstschaatsen kiezen. Zeven leerlingen doen dat al. Vier uur per week kunnen ze schaatsen op IJsbaan De Piste. De leerstof van de gemiste lessen halen ze achteraf in. “Als we méér topsporters willen in ons land, is dit de manier waarop het moet”, klinkt het.

 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 2. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.