Rechts zien we afscheidnemend zaakvoerster Sarah Goeminne. Links zien we het authentieke interieur van B'thoven
Volledig scherm
Rechts zien we afscheidnemend zaakvoerster Sarah Goeminne. Links zien we het authentieke interieur van B'thoven © B'thoven

Sarah (40) neemt afscheid van bekend en authentiek fonduehuis B’thoven: “Tijdens lockdowns van ander leven geproefd”

KortrijkB’thoven in de Onze-Lieve-Vrouwestraat, het enige fonduehuis in het hart van Kortrijk, is over te nemen. Huidig zaakvoerster Sarah Goeminne (40) gooit het roer om. “Tijdens de lockdowns groeide het besef dat ik een ander leven wil. Ik wil meer tijd voor mijn partner en gezin. Tot we geschikte overnemer(s) gevonden hebben, blijven we de zaak wel zelf met hart en ziel uitbaten.”

 1. ANPR-camera in ‘t straatje: Wie binnenkort nog in Kortrijkse uitgaansbuurt rijdt, riskeert 58 euro boete
  Kortrijk

  AN­PR-camera in ‘t straatje: Wie binnenkort nog in Kortrijkse uitgaans­buurt rijdt, riskeert 58 euro boete

  Niet alle automobilisten respecteren de nieuwe voetgangerszone in de Kortrijkse uitgaansbuurt in de Burgemeester Reynaertstraat. Om die reden liet de stad recent, en in alle stilte, een camera met nummerplaatherkenning plaatsen. Deze ANPR-camera staat er en wordt binnenkort geactiveerd. Wie zich vanaf midden september niet aan de regels houdt, riskeert een boete van 58 euro.
 2. Kortrijk schuift heraanleg Onze-Lieve-Vrouwestraat tot na 2024 op: “Niet te combineren met verdere verlaging Leieboorden”
  Kortrijk

  Kortrijk schuift heraanleg On­ze-Lie­ve-Vrou­westraat tot na 2024 op: “Niet te combineren met verdere verlaging Leieboor­den”

  Het herinrichten van de Onze-Lieve-Vrouwestraat tot woonerf wordt uitgesteld tot na 2024. Dat raakte maandagavond bekend, op een interactieve presentatie over de heraanleg van historisch Kortrijk. De werken in de Onze-Lieve-Vrouwestraat zijn volgens de stad niet te combineren met de verdere verlaging van de Leieboorden. De meeste lokale handelaars tonen daar begrip voor.