Herman Koch en Ish Ait Hamou zijn alvast twee blikvangers op de eerste Boektopia
Volledig scherm
Herman Koch en Ish Ait Hamou zijn alvast twee blikvangers op de eerste Boektopia © ANP Kippa/VRT - Lies Willaert

Romanschrijvers Herman Koch en Ish Ait Hamou komen naar eerste Boektopia in Kortrijk Xpo

Kortrijk/AntwerpenBoektopia, het nieuwe evenement dat de Boekenbeurs in Antwerpen moet doen vergeten, maakt de eerste tien namen bekend van de boekendriedaagse in Kortrijk Xpo. Onder meer romanschrijvers Herman Koch en Ish Ait Hamou, jeugdauteurs Marc De Bel en Guido Van Genechten zullen er zeker bij zijn. Het event vindt plaats van zaterdag 30 oktober tot 1 november.

  1. Steve Rousseau, halfbroer van, en compagnon openen beachbar in Nieuwpoort: “Wie weet komt Conner er wel eens pintjes tappen”
    PREMIUM
    Nieuwpoort

    Steve Rousseau, halfbroer van, en compagnon openen beachbar in Nieuwpoort: “Wie weet komt Conner er wel eens pintjes tappen”

    Steve Rousseau (50), halfbroer van Vooruit-voorzitter Conner en zoon van Nieuwpoorts gemeenteraadslid Jo, opent in maart voor het eerst een beachbar bij het Leopoldplein in Nieuwpoort. Hij doet dat samen met zijn kameraad Lode Lefevre (49). De roots van beiden liggen in die kuststad. “Al toen we als jobstudenten werkten in vakantiecentrum De Barkentijn, waarvan mijn vader directeur was, droomden we hier van”, glimlacht Steve. Voor de concessie betaalden ze een fors bedrag.