De vrachtwagen van de Roemeense trucker liep zware schade op bij het ongeval langs de E403 in Bellegem. Het mag een wonder heten dat de man ongedeerd bleef.
Volledig scherm
De vrachtwagen van de Roemeense trucker liep zware schade op bij het ongeval langs de E403 in Bellegem. Het mag een wonder heten dat de man ongedeerd bleef. © Hans Verbeke

Roemeense trucker ontsnapt aan erger na zware klap op E403

In de mist gebeurde dinsdagvoormiddag in de staart van een file op de E403 een zwaar ongeval. Op het grondgebied van Bellegem, nauwelijks een paar honderd meter van de provinciegrens verwijderd in de richting van Doornik, reed een trucker in op een auto en een andere vrachtwagen.

 1. Kortrijk roept inwoners op om één keer per week takeaway te bestellen en rolt steunplan voor horeca- en eventsector uit: “We rechten onze rug”
  Kortrijk

  Kortrijk roept inwoners op om één keer per week takeaway te bestellen en rolt steunplan voor horeca- en eventsec­tor uit: “We rechten onze rug”

  De horeca zit op slot, maar toch niet helemaal. Wie in Kortrijk op takeaway inzet of er mee start, krijgen een premie van 250 euro van de stad. Verder geven experts hen een gratis social media training. En Kortrijk bundelt alle takeaway initiatieven op een site. “We nemen zo als stad het voortouw en rechten onze rug. We hopen dat elke Kortrijkzaan minstens één keer per week takeaway bestelt”, zeggen schepen van Economie Arne Vandendriessche en schepen van Evenementen Kelly Detavernier. Daar blijft het niet bij: er liggen nóg premies klaar voor de horeca- en eventsector. We gaan er dieper op in.
 2. Daling van aantal besmettingen in Kortrijk op maandag 19 oktober

  39 positieve testen op maandag in Kortrijk, zeven minder dan op zondag

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Kortrijk, op één dag 39 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog 46. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 316. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Kortrijk komt dat getal nu op 410 te liggen. Kortrijk heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de stad op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.