Beeld van het verrassingsoptreden, op het dak van De Kien
Volledig scherm
Beeld van het verrassingsoptreden, op het dak van De Kien © Peter Lanssens

Rockcoverband Green Onions verrast met dakconcert op Overleie: “Lang genoeg binnen gezeten, tijd voor ambiance”

KortrijkHet laatste volwaardige optreden van Green Onions dateert van 13 maart 2020, door de coronacrisis. Dat is welgeteld 421 dagen geleden. Hoog tijd om de stilte te doorbreken. De rockcoverband verraste zaterdagnamiddag met een concert op een dak van lofts-kantoren De Kien, tegenover café-bistro Balthazar. Tip: vanavond is er nog een livestream, vanop hetzelfde dak.

 1. Volk stroomt toe in binnenstad Kortrijk, euforie in uitgaansbuurt: “Het voelt bijna als de Sinksenfeesten”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Volk stroomt toe in binnenstad Kortrijk, euforie in uitgaans­buurt: “Het voelt bijna als de Sinksen­fees­ten”

  Euforische taferelen in de uitgaansbuurt in Kortrijk, zaterdagnamiddag, waar T-Day echt op een bevrijding lijkt. “Het voelt supergoed aan, we hebben ons leven terug”, vertelt Dieter De Clercq van Café 56. Voorlopig houdt, met uitzondering van enkelen, iedereen zich aan de coronamaatregelen. “Als de mensen op dezelfde manier blijven genieten zoals het nu is, zal ik gelukkig zijn”, zegt burgemeester Ruth Vandenberghe (Team Burgemeester). Het volk blijft ondertussen toestromen in de binnenstad. Er duiken zelfs files op.
 2. Riziv betaalt dure behandeling prostaatkanker in AZ Groeninge terug. Prijs per injectie is 7.000 euro
  Kortrijk

  Riziv betaalt dure behande­ling prostaat­kan­ker in AZ Groeninge terug. Prijs per injectie is 7.000 euro

  AZ Groeninge is als eerste ziekenhuis in Vlaanderen erkend voor terugbetaling van de LUTETIUM-177 PSMA-behandeling bij prostaatkanker. Het inspuiten van het radio-isotoop remt de groei van tumoren af en/of stabiliseert ze. Wat voor een betere levenskwaliteit zorgt en het leven van de patiënt helpt te verlengen. De dure behandeling wordt sinds deze maand door het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (Riziv) in twee erkende ziekenhuizen terugbetaald: AZ Groeninge in Kortrijk en het Institut Bordet in Brussel. De prijs per injectie is 7.000 euro. Door de terugbetaling kan elke man, die daarvoor in aanmerking komt, nu van deze therapie genieten.
 1. Caaap Triatlon Duatlon Kortrijk krijgt groen licht als seizoensopener. Vincent Servaege: “We voelen veel enthousiasme bij de atleten”
  triatlon/duatlon

  Caaap Triatlon Duatlon Kortrijk krijgt groen licht als seizoens­ope­ner. Vincent Servaege: “We voelen veel enthousias­me bij de atleten”

  Het Aqua Protect 3Team (AP3T) organiseert aanstaande zondag de 16de editie van de Caaap Triatlon Duatlon Kortrijk. Na de gedwongen annulatie van vorig jaar leek het coronavirus ook dit jaar roet in het eten te gooien. Net op tijd kwam er groen licht voor de organisatie. Daarmee is de populaire Caaap Triatlon Duatlon, met als episch centrum het historisch centrum van de stad Kortrijk, de seizoensopener met ook Beernem en Hamme. Heel wat grote namen verschijnen er aan de start.