En of de scholieren blij zijn! Hier zien we het vierde jaar Lichamelijke Opvoeding en Sport
Volledig scherm
En of de scholieren blij zijn! Hier zien we het vierde jaar Lichamelijke Opvoeding en Sport © Henk Deleu

Rhizo-scholieren zien elkaar voor het eerst in zes maanden terug: “Tof om weer met de hele klas samen te zitten”

KortrijkDe tweede en derde graad secundair onderwijs mogen weer voltijds naar school. In de Rhizo Lifestyle- en Sportschool in Kortrijk waren de leerlingen daar alvast erg opgetogen over, net als de directie. “We vinden het belangrijk op sociaal vlak, want sommige leerlingen zien elkaar voor het eerst sinds oktober 2020 terug”, zegt directeur Jonas Hindryckx.

 1. Scholengroep Rhizo koopt zélf coronatesten: “Wij wachten niet op minister Weyts”
  Kortrijk/Zwevegem

  Scholen­groep Rhizo koopt zélf coronates­ten: “Wij wachten niet op minister Weyts”

  De secundaire scholen van de groep Rhizo in Kortrijk en Zwevegem gebruiken vanaf deze week zelf aangekochte sneltesten voor leerlingen buitengewoon onderwijs die met de bus naar school komen en zelftesten voor leerkrachten. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) kondigde een tijd geleden 400.000 zelftesten per week aan, maar die zijn er pas begin mei ergens. Dus grijpt Rhizo nu zelf in. “Het virus is niet weg. Zo hadden we vorige week toch weer twaalf vastgestelde besmettingen in onze scholengroep”, zegt algemeen directeur Nancy Dedeurwaerder.
 2. Vandaag geen weet van risicovolle PFOS-vervuilingen, wel extra aandacht voor oefenplaats van brandweerkazerne in Kortrijk: “Indien nodig nemen we meteen voorzorgsmaatregelen”
  Kortrijk

  Vandaag geen weet van risicovol­le PFOS-vervuilin­gen, wel extra aandacht voor oefen­plaats van brandweer­ka­zer­ne in Kortrijk: “Indien nodig nemen we meteen voorzorgs­maat­re­ge­len”

  Het is voorlopig niet duidelijk of er risicovolle PFOS-vervuilingen zijn in (de regio) Kortrijk. Er wordt wel een inventaris opgemaakt van locaties waar er mogelijk problemen zijn, doordat de brandweer er bijvoorbeeld ooit met fluorblusschuim bluste. “De risico’s zijn zeer laag”, sust Francis Benoit, CD&V-burgemeester van Kuurne en voorzitter van de hulpverleningszone Fluvia. “De brandweer gebruikt dat type schuim al sinds 2006 niet meer.”