archiefbeeld van algemeen Rhizo-directeur Nancy Dedeurwaerder
Volledig scherm
archiefbeeld van algemeen Rhizo-directeur Nancy Dedeurwaerder © Henk Deleu

Rhizo houdt scholen open, met minimum aan afstandsonderwijs: “Beste oplossing voor onze jongeren”

KortrijkRhizo, de secundaire scholengroep telt 4.000 leerlingen en 900 leerkrachten, houdt momenteel alle vestigingen open. “We kunnen het nog steeds veilig organiseren. Het is een hele uitdaging omdat er hybride lesgegeven wordt en personeel soms ook uitvalt, maar we vinden het nog steeds de beste oplossing voor onze jongeren”, zegt algemeen Rhizo-directeur Nancy Dedeurwaerder.

 1. Lotjesverkoop breidt uit om alleenstaande mama aan nieuwe bakfiets te helpen na brutale diefstal
  Kortrijk

  Lotjesver­koop breidt uit om alleen­staan­de mama aan nieuwe bakfiets te helpen na brutale diefstal

  Alleenstaande mama Lize Den Hollander (35) doet het sinds eind 2021 zonder haar Bullitt, de bakfiets werd gestolen voor haar deur in de Gasstraat op Overleie. Een ramp, want het was haar enige vervoermiddel om haar kindjes naar school te brengen. Haar buurvrouw en vriendin Cindy Frey (46) startte woensdag met een lotjesverkoop. Zodat Lize toch geld genoeg bij elkaar krijgt om een nieuwe bakfiets te kopen. Ook Green Leaf Projects sluit zich nu bij die actie aan.
 2. Dylan Mbayo (KV Kortrijk) keert voor het eerst terug naar de Ghelamco Arena: “Ik kijk met een dubbel gevoel terug op mijn periode in Gent”
  Voetbal 1A

  Dylan Mbayo (KV Kortrijk) keert voor het eerst terug naar de Ghelamco Arena: “Ik kijk met een dubbel gevoel terug op mijn periode in Gent”

  KV Kortrijk hoopt tegen AA Gent zijn vierde zege op rij te boeken in de Jupiler Pro League. De Kerels rekenen daarvoor op de creativiteit van Dylan Mbayo. De 20-jarige flankaanvaller tekende begin augustus een contract voor 5 jaar. Mbayo maakte de overstap van AA Gent, waar hij amper aan spelen toekwam. Vrijdagavond keert hij voor het eerst terug naar de Ghelamco Arena.
 1. RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”
  TV

  RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”

  Over Anne Boleyn werd al veel gezegd en geschreven, maar zelden trok de tweede van zes echtgenotes van Hendrik VIII zo veel de aandacht als met de nieuwste reeks over haar leven. ‘Anne Boleyn’, een driedelige miniserie met Jodie Turner-Smith in de titelrol op Streamz, beeldt Anne Boleyn namelijk voor het eerst af als een niet-witte vrouw. Of die nieuwe interpretatie ook tot een verfrissende kijkervaring leidt? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.