De vol-au-vent met krieltjes.
Volledig scherm
PREMIUM
De vol-au-vent met krieltjes. © Joyce Mesdag

RESTO. Bistro Tout Court: “Gul met de gehaktballetjes in de tomatensoep”

Ismaël Reddahi en Eline Ovaere hebben een dik jaar geleden Bistro Tout Court in de Budastraat in Kortrijk geopend. Om de coronacrisis door te komen, startten de zaakvoerders met takeaway én delivery. Wij proefden. Spoiler: de tomatensoep is om duimen en vingers van af te likken. Lees hier meer over onze restaurantrecensies.

 1. Leven wordt duurder, maar Vanallier verlaagt prijzen (fors) op menukaart: “Want een restaurantbezoek moet ook voor families haalbaar blijven”
  PREMIUM
  Aalbeke

  Leven wordt duurder, maar Vanallier verlaagt prijzen (fors) op menukaart: “Want een restaurant­be­zoek moet ook voor families haalbaar blijven”

  De nieuwe menukaart van restaurant Vanallier in Aalbeke is gelanceerd. Opmerkelijk is dat de prijzen niet stijgen, maar grotendeels (fors) dalen. Wie er bijvoorbeeld met een gezin met vier gaat tafelen, kan voortaan 20 tot 25 euro uitsparen in Vanallier. “Onze klanten zullen nog steeds dezelfde belevenis ervaren.” Hoe is dat haalbaar?
 2. Geen straf voor vrouw na diefstal trolley vol chocolade: “Voor de boterhamdoos van de kinderen bij start schooljaar.”
  Kortrijk

  Geen straf voor vrouw na diefstal trolley vol chocolade: “Voor de boterham­doos van de kinderen bij start schooljaar.”

  “Ik wou bij de start van het schooljaar wat chocolade in de boterhamdoos van de kinderen mee kunnen geven.” De uitleg die een 36-jarige asielzoekster aan de rechter in Kortrijk gaf om te verantwoorden waarom ze in de Kortrijkse Aldi met een trolley vol gestolen chocolade werd staande gehouden, was schrijnend. De rechter toonde genade en gaf haar geen straf.
 3. Mensensmokkelaar riskeert vijf jaar cel: "Hij vervoerde bootjes, terwijl vier neven ooit verdronken zouden zijn tijdens een overtocht”
  Kortrijk

  Mensensmok­ke­laar riskeert vijf jaar cel: "Hij vervoerde bootjes, terwijl vier neven ooit verdronken zouden zijn tijdens een overtocht”

  Een 36-jarige Irakees uit het Duitse Bielefield riskeert in de Brugse rechtbank vijf jaar cel voor mensensmokkel. Salem H. werd in Kortrijk betrapt met rubberen bootjes in zijn bestelwagen. “En dat terwijl hij beweerde dat zijn vier neven zeven jaar geleden verdronken zijn tijdens een overtocht”, foeterde procureur Frank Demeester.