De vol-au-vent met krieltjes.
Volledig scherm
PREMIUM
De vol-au-vent met krieltjes. © Joyce Mesdag

RESTO. Bistro Tout Court: “Gul met de gehaktballetjes in de tomatensoep”

Ismaël Reddahi en Eline Ovaere hebben een dik jaar geleden Bistro Tout Court in de Budastraat in Kortrijk geopend. Om de coronacrisis door te komen, startten de zaakvoerders met takeaway én delivery. Wij proefden. Spoiler: de tomatensoep is om duimen en vingers van af te likken. Lees hier meer over onze restaurantrecensies.

 1. Coronacijfers dalen aan snel tempo in Zuid-West-Vlaanderen, in AZ Groeninge nog één covid-patiënt op intensieve zorg
  Zuid-West-Vlaanderen

  Coronacij­fers dalen aan snel tempo in Zuid-West-Vlaanderen, in AZ Groeninge nog één co­vid-pa­tiënt op intensieve zorg

  De coronacijfers dalen aan een snel tempo in Zuid-West-Vlaanderen. Er waren tijdens de week van maandag 7 tot en met zondag 13 juni 116 positieve gevallen. Dat zijn er 360 (-75,6 procent) minder dan drie weken geleden. “Een hoopgevende evolutie, houden zo”, zegt voorzitter Philippe De Coene (Vooruit) van de welzijnsintercommunale W13. Het goede nieuws zet zich – belangrijk – ook door in ziekenhuizen. Zo ligt er in AZ Groeninge in Kortrijk nog één covid-patiënt op intensieve zorg en een handvol covid-patiënten op een gewone afdeling.
 2. Kortrijk zoekt na jaar onderbreking weer nieuwe belleman of -vrouw, nu coronacrisis op laatste beentjes loopt
  Kortrijk

  Kortrijk zoekt na jaar onderbre­king weer nieuwe belleman of -vrouw, nu coronacri­sis op laatste beentjes loopt

  De zoektocht naar een nieuwe belleman of -vrouw wordt hernomen. Het lag een jaar stil, door de coronamaatregelen. De eerste belleman van Groot-Kortrijk, Peter Caesens (57), kwam begin maart 2020 om het leven tijdens een nachtelijke brand in zijn huis. “Een stad zonder belleman heeft geen ziel. Dat was de leuze van Peter en ik treed hem daar zeker in bij”, zegt schepen van Cultuur Axel Ronse (N-VA). Wie niet weg te slaan is van evenementen in Kortrijk en deelgemeenten en als ambassadeur wil optreden, mag zich zeker inschrijven.