Minister van Justitie van Quickenborne met enkele cipiers bij de trekking van de winnaars van een meet & greet.
Volledig scherm
PREMIUM
Minister van Justitie van Quickenborne met enkele cipiers bij de trekking van de winnaars van een meet & greet. © Henk Deleu

REPORTAGE. Met de minister van Justitie op zoek naar cipiers op ‘zijn’ Alcatraz: “20 jaar geleden stonden kandidaten rijen dik. Nu vinden we haast niemand meer””

KortrijkHet is zijn favoriete festival, in zijn hometown Kortrijk. Maar volgens minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) bevinden zich onder de bezoekers van het festival Alcatraz ook heel wat potentiële cipiers. Op het muziekevenement worden ze met het ontsnappingsspel ‘Escape from Alcatraz’ naar een promostandje gelokt. “Onze job is zeker niet saai, dat wil ik hier aantonen, zegt Detlev (58), met 2O jaar dienst een oude rot in het vak. Wij volgden een namiddagje mee.

  1. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
    Spaargids.be

    Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

    De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.