Dansen met een mondmasker op? Het kan, zoals deze jongedames op een vrijgezellenavond tonen, in Café 56
Volledig scherm
PREMIUM
Dansen met een mondmasker op? Het kan, zoals deze jongedames op een vrijgezellenavond tonen, in Café 56 © Henk Deleu

REPORTAGE. ‘Alors on danse’, maar ook woede in uitgaansbuurt: “Regering bakt er niets van, ze kunnen de pot op”

Kortrijk/PoekeVuurwerk van Camille weerklonk zaterdagavond in Café 56. Gewoon dansen, zelfs met mondmasker op. Vriendinnen bleven gaan, op een vrijgezellenavond. “Om even alles te vergeten”, klonk het. Mooi, al was er ook heel veel tristesse in de uitgaansbuurt in Kortrijk. “Ik werkte met plezier in de horeca. Maar voor mij stopt het. Niemand die de regels nog snapt”, zegt horecaman Armand Poulain.

 1. Binnenactiviteiten mogen opnieuw, tot opluchting van onze ondernemers: “Sluiten, heropenen, opnieuw sluiten... Zoiets wéégt”
  Kortrijk/Ieper

  Binnenacti­vi­tei­ten mogen opnieuw, tot opluchting van onze onderne­mers: “Sluiten, heropenen, opnieuw sluiten... Zoiets wéégt”

  Het recentste Overlegcomité betekent goed nieuws voor verscheidene ondernemers in onze regio. Restaurants mogen een uur langer open blijven, escaperooms, binnenspeeltuinen en paintballvelden kunnen terug open, en er mag ook weer gezwommen worden in subtropische zwembaden. “We hadden erop gerekend dat het niet al te lang zou duren en hebben onze installatie daarom nooit helemaal uitgezet”, zegt Elewin Werbrouck van Lago.
 2. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.