De fiets- en voetgangersbrug, over sluis 11 en over het kanaal Bossuit-Kortrijk
Volledig scherm
De fiets- en voetgangersbrug, over sluis 11 en over het kanaal Bossuit-Kortrijk © stad Kortrijk

Renovatie historische fiets- en voetgangersbrug over sluis 11 start

KortrijkDe uit 1933 daterende en in 1947 herbouwde fiets- en voetgangersbrug over sluis 11, het kanaal Bossuit-Kortrijk takt er op de Leie aan, wordt gerenoveerd. Want de brug, die de Abdijkaai met de Vlaanderen- en Ijzerenkaai verbindt, is sinds 2002 in slechte staat. De brug sluit tijdens de werken.

 1. Geen straf voor vrouw na diefstal trolley vol chocolade: “Voor de boterhamdoos van de kinderen bij start schooljaar.”
  Kortrijk

  Geen straf voor vrouw na diefstal trolley vol chocolade: “Voor de boterham­doos van de kinderen bij start schooljaar.”

  “Ik wou bij de start van het schooljaar wat chocolade in de boterhamdoos van de kinderen mee kunnen geven.” De uitleg die een 36-jarige asielzoekster aan de rechter in Kortrijk gaf om te verantwoorden waarom ze in de Kortrijkse Aldi met een trolley vol gestolen chocolade werd staande gehouden, was schrijnend. De rechter toonde genade en gaf haar geen straf.
 2. Derde cannabisplantage in een week tijd ontdekt, deze keer na brandje in voormalig garagebedrijf: “We hebben nooit iets geroken”
  Play
  Heule

  Derde cannabis­plan­ta­ge in een week tijd ontdekt, deze keer na brandje in voormalig garagebe­drijf: “We hebben nooit iets geroken”

  Langs de Kortrijkstaat in Heule is vrijdag na een brand een grote cannabisplantage ontdekt, de derde al deze week in Zuid-West-Vlaanderen. De kweekplaats was ondergebracht in een voormalig garagebedrijf en strekte zich uit over drie verdiepingen. Vermoed wordt, dat enkele verdachten de benen namen toen de brand uitbrak. De politie onderzoekt nu of er een link is met de plantages die eerder deze week werden ontdekt in Moorsele en Roeselare.