Links de originele foto (van eind 2016 trouwens). Rechts de bewerkte foto van Vlaams Belang
Volledig scherm
Links de originele foto (van eind 2016 trouwens). Rechts de bewerkte foto van Vlaams Belang © Kos

Rel rond ‘kleuters’ met hoofddoek in wij(k)kranten: “Vlaams Belang manipuleert bewust foto’s”

Vlaams Belang en het stadsbestuur van Team Burgemeester, N-VA en sp.a clashen frontaal over het publiceren van foto’s van kleuters met hoofddoek op de voorpagina’s van wij(k)kranten. Volgens burgemeester Vincent Van Quickenborne manipuleert Vlaams Belang bewust foto’s. De vraag moet ook gesteld worden of het wel effectief over kleuters gaat op de foto’s.

 1. Lekkende brandstoftank zorgt voor problemen aan tankstation
  Heule

  Lekkende brandstof­tank zorgt voor problemen aan tankstati­on

  De brandweer repte zich woensdagmorgen naar de Kortrijksestraat in Heule. Bij het tankstation Gabriëls, vlakbij de overweg, deed zich een lek voor aan een brandstofslang. Dat gebeurde terwijl een man aan het tanken was. Plots spoot de brandstof met grote kracht in het rond. De man stak zo vlug hij kon het vulpistool weer in de houder van de pomp maar het kwaad was al geschied. Enkele tientallen liter dieselbrandstof kwamen op de grond terecht, maar gelukkig niet op de straat. De brandweer kwam ter plaatse om de brandstof weg te nemen met absorberende korrels. Door het incident was het tankstation een tijdje gesloten.
 1. Eerste coronaveilig minifestivalplein van ons land blijft open in Kortrijk: “Corona mag ons niet dwingen om onder een steen te leven”
  Kortrijk

  Eerste coronavei­lig minifesti­val­plein van ons land blijft open in Kortrijk: “Corona mag ons niet dwingen om onder een steen te leven”

  Tenzij het anders staat in het ministerieel besluit, moet de maximumcapaciteit van het eerste outdoor-evenementenplein van ons land in Kortrijk verder naar beneden: naar 400 bezoekers. De oorspronkelijke maximumcapaciteit was 1.200 bezoekers. “Toch blijven we het plein inzetten als baken van hoop voor artiesten, professionals en publiek. Corona mag ons niet dwingen om onder een steen te leven”, zeggen Axel Ronse en Kelly Detavernier, N-VA-schepenen van respectievelijk Cultuur en Evenementen. Ook de maximumcapaciteit van de indoorzaal Depart, waar eerder deze maand heisa over was nadat een bezoeker een opmerkelijk filmpje verspreidde, moet verder naar beneden.
 2. KV Kortrijk ontvangt Anderlecht zonder publiek: “Teleurgesteld, we deden er àlles aan om het zo coronaveilig te houden”
  Kortrijk

  KV Kortrijk ontvangt Anderlecht zonder publiek: “Teleurge­steld, we deden er àlles aan om het zo coronavei­lig te houden”

  De stilte regeert vrijdagavond in het Guldensporenstadion, waar ‘de Kerels’ RSC Anderlecht ontvangen. De 2.200 al geregistreerde supporters blijven thuis, nu de coronamaatregelen verder verstrengen. “We zijn teleurgesteld, onze medewerkers hebben zich in alle bochten gewrongen om het zo coronaveilig mogelijk te maken”, zegt commercieel KVK-manager Jelle Brulez. “Laat me wel ook duidelijk zijn dat we als club niet boven het maatschappelijk belang staan. We zijn geen virologen en pretenderen zeker niet dat we het beter weten.”