Het eerste regenboogzebrapad in Kortrijk werd vorige week dinsdag onder meer door Vooruit-schepenen Axel Weydts en Philippe De Coene ingelopen, op de Grote Markt
Volledig scherm
Het eerste regenboogzebrapad in Kortrijk werd vorige week dinsdag onder meer door Vooruit-schepenen Axel Weydts en Philippe De Coene ingelopen, op de Grote Markt © Henk Deleu

Regenboogzebrapad luidt actieplan rond seksuele gelijkheid in Kortrijk in: “We kregen al meldingen dat woningen omwille van geaardheid werden geweigerd”

KortrijkEen regenboogzebrapad op de Grote Markt vormt de aanzet voor een actieplan rond gender- en seksuele gelijkheid in Kortrijk. Zo laat de stad homo- of transfobie opnemen in een discriminatietoets op de huurmarkt. “We kregen al meldingen dat woningen geweigerd werden omwille van geaardheid”, klinkt het. Ook voorzien: korter op de bal spelen wat feiten van agressie of discriminatie betreft, het uitrollen van de sensibiliseringscampagne PAARS in scholen en de komst van regenboogzebrapaden in elke deelgemeente de komende jaren.   

 1. Caaap Triatlon Duatlon Kortrijk krijgt groen licht als seizoensopener. Vincent Servaege: “We voelen veel enthousiasme bij de atleten”
  triatlon/duatlon

  Caaap Triatlon Duatlon Kortrijk krijgt groen licht als seizoens­ope­ner. Vincent Servaege: “We voelen veel enthousias­me bij de atleten”

  Het Aqua Protect 3Team (AP3T) organiseert aanstaande zondag de 16de editie van de Caaap Triatlon Duatlon Kortrijk. Na de gedwongen annulatie van vorig jaar leek het coronavirus ook dit jaar roet in het eten te gooien. Net op tijd kwam er groen licht voor de organisatie. Daarmee is de populaire Caaap Triatlon Duatlon, met als episch centrum het historisch centrum van de stad Kortrijk, de seizoensopener met ook Beernem en Hamme. Heel wat grote namen verschijnen er aan de start.
 1. Na anderhalf jaar weer elektrische deelsteps in Groot-Kortrijk: “Ze zijn heel stevig en ‘hufterproof’”
  Kortrijk

  Na anderhalf jaar weer elektri­sche deelsteps in Groot-Kort­rijk: “Ze zijn heel stevig en ‘hufter­proof’”

  Anderhalf jaar nadat in Kortrijk Circ uit het straatbeeld verdween en nu de coronacrisis hopelijk op zijn laatste beentjes loopt, zijn de elektrische deelsteps terug. De stad kent een vergunning van drie jaar toe aan het Amerikaanse Bird, dat Circ overnam. Je kan met de steps, die maximaal 22 kilometer per uur halen, overal terecht in Groot-Kortrijk. Tip: als lanceringsstunt hoef je de eerste twee weken de ontgrendelkost van 1 euro niet te betalen.