Er was in 2015 al een proefproject met trambussen.
Volledig scherm
Er was in 2015 al een proefproject met trambussen. © Henk Deleu

Record van 14.000 studenten in Kortrijk, roep om trambussen klinkt luider dan ooit: “We maken er als stad nu zélf 3 miljoen euro voor vrij”

Het nieuwe academiejaar in Kortrijk start met 14.000 studenten: 10.000 voor universiteit Kulak en hogeschool Vives op ’t Hoge en 4.000 voor universiteit UGent campus Kortrijk en hogeschool Howest in het stadscentrum. Een record. De roep om trambussen tussen het station en Hoog Kortrijk klinkt luider dan ooit. Het stadsbestuur van Team Burgemeester, sp.a en N-VA besliste maandag om zélf 3 miljoen euro vrij te maken. Kan tellen als signaal naar De Lijn en de komende Vlaamse regering, om er na jaren eindelijk spoed achter te zetten.

 1. “Het huis staat in lichterlaaie”: eerste huisartsen vallen uit, Covid-19-afdeling in WZC Sint-Jozef ligt vol, extra bedden in ziekenhuis AZ Groeninge
  Kortrijk

  “Het huis staat in lichter­laaie”: eerste huisartsen vallen uit, Co­vid-19-afdeling in WZC Sint-Jo­zef ligt vol, extra bedden in ziekenhuis AZ Groeninge

  Het aantal positieve testen per week haalt voor het eerst de kaap van 2.000 in Zuid-West-Vlaanderen. Dat voelen ze ook in Kortrijk. De eerste huisartsen vallen zelf ziek uit, de Covid-19-afdeling in woonzorgcentrum Sint-Jozef ligt met 31 bewoners vol en het ziekenhuis AZ Groeninge voorziet al 138 bedden voor Covid-19-patiënten. “Om het met de woorden van een collega te zeggen: het huis staat nú al in lichterlaaie. Ondertussen discussieert de politiek alleen maar over het kleur van de nieuwe kostuums voor de brandweermannen”, stelt huisarts Alexander Seurinck, voorzitter van de Huisartsenkring Zuid-West-Vlaanderen.
 1. Ook politiek steunt de horeca: schepen Vandendriessche en vriendin bestellen voortaan élke dag takeaway
  Kortrijk

  Ook politiek steunt de horeca: schepen Vanden­dries­sche en vriendin bestellen voortaan élke dag takeaway

  Schepen van Economie Arne Vandendriessche (Team Burgemeester) steunt de horeca in Kortrijk door voortaan élke dag takeaway te bestellen, zeker vier weken lang. “Ik heb een deal met mijn vriendin, met de belofte om vaak voor gezonde gerechten te kiezen”, knipoogt de Heulenaar. Wie zelf geen zin heeft om te koken, maar de lokale horeca wil steunen: Het Laatste Nieuws en HLN.be lijsten alle takeaways op. Wie zijn takeaway met heerlijke gerechten in heel onze regio in de kijker wil stellen, wacht niet langer en doe het nu. Zo werd er via HLN al bijna 200.000 keer naar takeaway in de buurt gezocht.