Tijdens de avondklok was er in Kortrijk niemand op straat. Behalve dan enkelingen die het er toch op waagden, zoals de man die nu terechtstond in de politierechtbank.
Volledig scherm
Tijdens de avondklok was er in Kortrijk niemand op straat. Behalve dan enkelingen die het er toch op waagden, zoals de man die nu terechtstond in de politierechtbank. © Henk Deleu

Rechter verklaart auto verbeurd, omdat hij niet verzekerd was

KortrijkEen man uit Kortrijk, die betrapt werd op rijden onder invloed tijdens de avondklok, hoorde zijn auto verbeurdverklaard omdat de verzekering van het voertuig twee maanden eerder verlopen was. “Een veel te zware straf”, vindt zijn advocaat.

 1. EXCLUSIEF. Sharon (21) combineert sekswerk met job in de horeca: “Een vader die zijn vrouw aan kanker verloor en troost zoekt, dat is heftig”
  PREMIUM

  EXCLUSIEF. Sharon (21) combineert sekswerk met job in de horeca: “Een vader die zijn vrouw aan kanker verloor en troost zoekt, dat is heftig”

  Sharon (*) uit Kortrijk ontvangt al sinds haar 18de mannen. Eén keer doet ze haar meeslepende verhaal om de taboesfeer rond sekswerk te helpen doorbreken, waar ook Luk Alloo met zijn nieuw programma ‘Alloo SEXpliciet’ op VTM 2 op inspeelt. “Mannen vinden mijn intiemste plekjes wel, maar ze weten vaak niet hoe er mee om te gaan”, lacht Sharon (21). Een verrassend diepte-interview, over hoe een jongedame met een vaste job in de horeca sekswerkster is in bijberoep.
  Kortrijk
 2. ASSISEN. Verdediging vraagt vrijspraak voor Sacha Brunessaux (23): “Hij schoot het slachtoffer dood uit wettige zelfverdediging”
  PREMIUM

  ASSISEN. Verdedi­ging vraagt vrijspraak voor Sacha Brunessaux (23): “Hij schoot het slachtof­fer dood uit wettige zelfverde­di­ging”

  “Sacha Brunessaux is niet schuldig en moet vrijuit gaan.” Dat is de stelling van de verdediging op het assisenproces rond de fatale drugsdeal in Roeselare. Advocaat Johan Platteau pleitte dat zijn cliënt het vuurwapen van Agaverdi Mahmudov (18) afnam en in die schermutseling een dodelijk schot loste. “Leugens”, meenden de burgerlijke partijen en het openbaar ministerie. Dinsdagavond volgt het arrest.
  Kortrijk
 1. Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat
  HLN Shop

  Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat

  De e-bike is hét ideale vervoermiddel voor velen: met een elektrische fiets omzeil je immers hoge brandstofprijzen enerzijds en overbrug je vlot lange afstanden anderzijds. Zo'n toestel is bovendien maar liefst 50 keer minder belastend voor het milieu dan een auto. Maar hoe pik je jouw ultieme exemplaar uit het erg ruime aanbod? HLN Shop helpt je - letterlijk en figuurlijk - op weg in vier handige punten.