Rebelle is stijger in Gault&Millau 2021, La Bicicletta is nieuwkomer
Marke/KortrijkTwee opvallende vaststellingen voor Groot-Kortrijk in de nieuwe culinaire gids Gault&Millau 2021: Rebelle in Marke zit opnieuw in de lift en heeft nu 15 op 20, La Bicicletta in Kortrijk is de enige ‘nieuwkomer’ met 13 op 20.
Delen per e-mail
Rebelle in de Rekkemsestraat in Marke, een nog jonge zaak, stijgt wéér. Wat vrolijke taferelen zal opleveren in het VIER-programma ‘Ja, Chef!’. Martijn Defauw is de enige West-Vlaamse chef-kok in die nieuwe docureeks. “We zijn supertevreden, we hadden het ergens gehoopt”, zegt zijn vrouw Tessa D’Haene, gastvrouw van Rebelle. “Toen Rebelle opende, kregen we meteen 13,5 op 20. Om daarna ieder jaar telkens met een half punt te stijgen. We zijn er trots op, dat we het elk jaar een beetje beter doen en blijven groeien. We hopen dat de horeca begin volgend jaar, na de feestdagen, kan heropenen. Want we willen echt knallen, om van 2021 een topjaar te maken en een buffer op te bouwen. Zodat we de renovatie van onze zaak, dat project staat even ‘on hold’ door de coronacrisis, toch kunnen doen. En als de horeca begin 2021 nog niet mag heropenen, overwegen we alsnog een takeaway.”
Een Michelinster is niet onze ambitie. Maar het zou wel een hele eer en erkenning zijn
“Op weg naar een eerste Michelinster met Rebelle? Die vraag wordt vaak gesteld. Het is niet onze ambitie, maar het zou wel een hele eer en erkenning zijn. We gaan wel niet veranderen om die ster te kunnen bekomen”, aldus Tessa D’Haene. De voorstelling van de nieuwe Michelingids is op maandag 11 januari 2021 gepland.
Sofie Delbeke en Matthieu Beudaert van restaurant Beudaert gooiden midden juni 2020 het roer om met zomerconcept La Bicicletta. Die trattoria met groot terras eert de Italiaanse keuken en is nu opgenomen als nieuwkomer in Gault&Millau 2021. “We kondigden na de zomer al aan dat La Bicicletta een blijver is, we gaan de familiezaak aan het Sint-Maartenskerkhofplein verder uitbouwen”, vertelt Matthieu Beudaert. “Door het interieur op te frissen en de site en het logo te vernieuwen. Het blijft La Bicicletta, Beudaert is verleden tijd. Want sommige mensen komen nog altijd niet langs omdat ze de naam Beudaert aan een sterrenzaak (het vroegere Table d’Amis, red.) blijven koppelen. Dat is echt voorbij. Nogmaals: La Bicicletta is laagdrempeliger en toegankelijker.”
We verwachten veel van de vernieuwing van historisch Kortrijk en de uitbreiding van het Begijnhofpark
“We verwachten trouwens veel van de vernieuwing van historisch Kortrijk en de uitbreiding van het Begijnhofpark de komende jaren. We spelen daar later op in met een nog groter terras aan de voor- en achterkant van onze zaak”, zegt Matthieu Beudaert. La Bicicletta scoort als nieuwkomer 13 op 20 in de culinaire gids. Tot de lockdown voorbij is, is er takeaway. Wie de takeaway van La Bicicletta wil ontdekken: klik hier.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Voetbal 1A
KV Kortrijk-Cercle: Yves Vanderhaeghe moet puzzelen met nog amper vijftien veldspelers
KV Kortrijk - Cercle Brugge is voor beide partijen een hoogst belangrijke wedstrijd. Cercle wil de laatste plaats kwijt, Kortrijk wil niet in de ruime modderpoel van de degradatiezone terechtkomen. Als KVK een derde wedstrijd op rij verliest, wordt het daar wel in meegezogen. En net nu heeft Yves Vanderhaeghe nog amper voldoende mankracht om een elftal op te stellen. -
Multimedia
Deze smartphones hebben de beste camera om mee te filmen
Als je fervent video’s op TikTok of YouTube post, of af en toe een leuke familievideo wil maken, dan weet je hoe belangrijk het is om een smartphone te hebben die in topkwaliteit fillmt. Onze techredacteurs zocht vier goede exemplaren. -
VOETBAL DERDE PROVINCIALE C
FC Marke start komend seizoen met B-elftal in vierde provinciale. “Het wordt vooral een opleidingsploeg”
Derdeprovincialer FC Marke start komend seizoen met een tweede ploeg in vierde provinciale. “Het wordt vooral een opleidingsploeg”, aldus trainer Christ Claerhout. “Het is de bedoeling enkele jonge talenten te laten doorstromen. De club wil inzetten op de jeugd. We hebben een heel goede jeugdwerking.” -
-
Kortrijk/Kuurne/Lendelede
Slechts twee automobilisten onder invloed tijdens ‘weekend zonder alcohol’ in Kortrijkse regio
Bij alcoholcontroles door kleine, flexibele politieteams die volledig coronaproof konden werken, zijn in Kortrijk, Kuurne en Lendelede tijdens het voorbije ‘weekend zonder alcohol’ 249 automobilisten gecontroleerd. Slechts twee van hen (0,8 procent) hadden te veel op en kregen een sleutelhanger met daarop de naam van een verongelukt verkeersslachtoffer. -
Sparen
Vastgoed kopen in 2021: komt de marktcorrectie er dan toch eindelijk aan?
Als u de afgelopen jaren een huis of appartement kocht (of dat wou doen), dan weet u dat de vastgoedprijzen al een tijdje in stijgende lijn zitten. De coronacrisis heeft daar ook niets aan veranderd: in 2020 betaalde u gemiddeld 5,7% meer voor een woning en 6,8% meer voor een appartement dan in 2019. Spaargids.be zocht uit of die opwaartse curve ook in 2021 een realiteit blijft. -
Heule/Kortrijk
Recyclagepark in Heule drie maanden dicht voor verbouwingen, na heropening sluit recyclagepark in Maandagweg in Kortrijk definitief
Het recyclagepark in de Lage Dreef in Heule wordt vanaf maandag 8 februari tot een volwaardig recyclagepark omgebouwd waar je met alle afvalfracties terechtkan. De werken duren tot begin mei. Zodra het recyclagepark in Heule weer open is, sluit het recyclagepark in de Maandagweg in Kortrijk definitief. Het stadscentrum van Kortrijk heeft dan geen eigen recyclagepark meer, nadat eerder het park in de Graaf Karel de Goedelaan al definitief de deuren sloot. -
PREMIUMMarke
Martijn van Rebelle enige West-Vlaming in nieuwe docureeks ‘Ja, Chef!’: “Op mijn 14de wist ik al dat ik achter de potten wou staan”
VIER duikt in ‘Ja, Chef!’ in het leven van vijf ambitieuze chef-koks. Martijn Defauw (33) van Rebelle is de enige West-Vlaming in de docureeks: “Ik ben een teamplayer met een opmerkelijke aanpak. Losjes en met zo weinig mogelijk stress tijdens de service in de keuken, wat ook op de sfeer in ons restaurant afstraalt. De mensen vinden ons een tof team.” We vroegen aan de chef-kok wat er straks in beeld komt en of Rebelle overeind weet te blijven in volle coronacrisis.