Het team van Rebelle wordt beloond in de nieuwe Gault&Millau, met 15 op 20.
Volledig scherm
Het team van Rebelle wordt beloond in de nieuwe Gault&Millau, met 15 op 20. © Henk Deleu

Rebelle is stijger in Gault&Millau 2021, La Bicicletta is nieuwkomer

Marke/KortrijkTwee opvallende vaststellingen voor Groot-Kortrijk in de nieuwe culinaire gids Gault&Millau 2021: Rebelle in Marke zit opnieuw in de lift en heeft nu 15 op 20, La Bicicletta in Kortrijk is de enige ‘nieuwkomer’ met 13 op 20.

 1. Slechts twee automobilisten onder invloed tijdens ‘weekend zonder alcohol’ in Kortrijkse regio
  Kortrijk/Kuurne/Lendelede

  Slechts twee automobi­lis­ten onder invloed tijdens ‘weekend zonder alcohol’ in Kortrijkse regio

  Bij alcoholcontroles door kleine, flexibele politieteams die volledig coronaproof konden werken, zijn in Kortrijk, Kuurne en Lendelede tijdens het voorbije ‘weekend zonder alcohol’ 249 automobilisten gecontroleerd. Slechts twee van hen (0,8 procent) hadden te veel op en kregen een sleutelhanger met daarop de naam van een verongelukt verkeersslachtoffer.
 2. Recyclagepark in Heule drie maanden dicht voor verbouwingen, na heropening sluit recyclagepark in Maandagweg in Kortrijk definitief
  Heule/Kortrijk

  Recyclage­park in Heule drie maanden dicht voor verbouwin­gen, na heropening sluit recyclage­park in Maandagweg in Kortrijk definitief

  Het recyclagepark in de Lage Dreef in Heule wordt vanaf maandag 8 februari tot een volwaardig recyclagepark omgebouwd waar je met alle afvalfracties terechtkan. De werken duren tot begin mei. Zodra het recyclagepark in Heule weer open is, sluit het recyclagepark in de Maandagweg in Kortrijk definitief. Het stadscentrum van Kortrijk heeft dan geen eigen recyclagepark meer, nadat eerder het park in de Graaf Karel de Goedelaan al definitief de deuren sloot.
 3. Martijn van Rebelle enige West-Vlaming in nieuwe docureeks ‘Ja, Chef!’: “Op mijn 14de wist ik al dat ik achter de potten wou staan”
  PREMIUM
  Marke

  Martijn van Rebelle enige West-Vla­ming in nieuwe docureeks ‘Ja, Chef!’: “Op mijn 14de wist ik al dat ik achter de potten wou staan”

  VIER duikt in ‘Ja, Chef!’ in het leven van vijf ambitieuze chef-koks. Martijn Defauw (33) van Rebelle is de enige West-Vlaming in de docureeks: “Ik ben een teamplayer met een opmerkelijke aanpak. Losjes en met zo weinig mogelijk stress tijdens de service in de keuken, wat ook op de sfeer in ons restaurant afstraalt. De mensen vinden ons een tof team.” We vroegen aan de chef-kok wat er straks in beeld komt en of Rebelle overeind weet te blijven in volle coronacrisis.
 1. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"

 2. Brandweer redt kind dat vastzit in haar speeltuig
  Play

  Brandweer redt kind dat vastzit in haar speeltuig