Natalie Eggermont (vooraan), PVDA-boegbeeld in Kortrijk
Volledig scherm
Natalie Eggermont (vooraan), PVDA-boegbeeld in Kortrijk © PVDA

PVDA voert op Grote Markt actie tegen peperdure energiefacturen

KortrijkZo’n honderd mensen vroegen vrijdagavond op de Grote Markt in Kortrijk aandacht voor de energiecrisis, tijdens een vreedzame betoging. De bijeenkomst onder de vlag ‘Vrijdag Colèredag’ was een initiatief van de Partij Van de Arbeid (PVDA). Er was diezelfde avond ook een betoging op de Place Mansart in La Louvière.

 1. Gedetineerde al enkele dagen op vrije voeten nadat hij in Kortrijk ontsnapt uit eerste detentiehuis van ons land
  Kortrijk

  Gedetineer­de al enkele dagen op vrije voeten nadat hij in Kortrijk ontsnapt uit eerste detentie­huis van ons land

  Een kortgestrafte man is ontsnapt uit het detentiehuis in Kortrijk. Dat gebeurde vorige week vrijdagavond al, maar raakte nu pas bekend. Het gaat om een 30-jarige man die ondertussen al enkele dagen op vrije voeten is. “Hij is op vandaag nog niet gevat”, bevestigt woordvoerster Kathleen Van De Vijver van het gevangeniswezen. Vlaams Belang is er niet over te spreken. “Deze ontsnapping werd aanvankelijk verzwegen”, vindt fractieleider Wouter Vermeersch. Er blijven momenteel zeven kortgestraften in het eerste detentiehuis van ons land. Er is plaats voor vijftig.
 2. Van Kortrijk tot Tielt: op deze kerstmarkten in het zuiden van West-Vlaanderen snuif je de kerstsfeer op
  PREMIUM
  Zuid-West-Vlaanderen

  Van Kortrijk tot Tielt: op deze kerstmark­ten in het zuiden van West-Vlaanderen snuif je de kerstsfeer op

  Sinterklaas is nog maar net in het land, maar we tellen met zijn allen al volop af naar de kerstdagen. Het belooft zoals steeds een periode vol lichtjes, lekker eten en sfeervolle kerstmarkten te worden. Heb jij zin om de kerstsfeer op te snuiven? Wij lijsten 17 kerstmarkten op in het zuiden van West-Vlaanderen om helemaal in de kerststemming te komen.