Prins Laurent heeft zaterdag de eerste Legotheek van België mee geopend, een initiatief van Sophie Deprez uit Tiegem. Zijn zoon Nicolas kwam ook mee.
Volledig scherm
Prins Laurent heeft zaterdag de eerste Legotheek van België mee geopend, een initiatief van Sophie Deprez uit Tiegem. Zijn zoon Nicolas kwam ook mee. © Henk Deleu

Prins Laurent opent Legotheek in Deelfabriek: “Kinderen worden gelukkig door met LEGO te spelen”

Prins Laurent heeft zaterdag samen met zijn zoon Nicolas de eerste Legotheek van België geopend, een initiatief van Sophie Deprez uit Tiegem. Kwetsbare kinderen zijn er vanaf nu welkom om gratis een leuke bouwnamiddag te beleven, en ze kunnen ook tegen een kleine bijdrage LEGO-pakketten ontlenen.

21 reacties

 • postman de duif

  2 jaar geleden
  Legoblokjes,kan stad Kortrijk best gebruiken,ze zullen nog 291 miljoen investeren!
 • Eddy VL

  2 jaar geleden
  Tof
 • Jean-Paul Halsberghe

  2 jaar geleden
  Chapeau aan de initiatiefneemster en onze Prins Laurent. Alle respect om zijn woord te houden en het initiatief te steunen.
 • Leo Peeters

  2 jaar geleden
  Wat ziet de prins er gelukkig uit. Geldzorgen?
 • aloysius spoormans

  2 jaar geleden
  Het zou schrikken geweest zijn als ze een bibliotheek geopend hadden :-)
 1. ASSISEN. “Drie lijkwagens voor me zien was verschrikkelijk”: Maël (14) getuigt over de dood van z’n zus en grootouders
  Play
  Moere/Varsenare/Sint-Amandsberg

  ASSISEN. “Drie lijkwagens voor me zien was verschrik­ke­lijk”: Maël (14) getuigt over de dood van z’n zus en grootou­ders

  Bijna 5 jaar na de feiten verschijnt Alexander Dean (29) uit Varsenare voor het hof van assisen in Brugge voor viervoudige moord. De bodybuilder bracht op 25 juli 2017 z’n ex-liefje Maïlys Descamps (18) en haar grootouders Gery Cappon (68) en Marie-José Vanleene (64) om het leven in Moere. De nacht voordien had hij ook al fotograaf Jeroen Verstraete (39) doodgestoken in Sint-Amandsberg. Vrijdag greep vooral de getuigenis van Maël, de 14-jarige broer van Maïlys, naar de keel. Herlees alle gebeurtenissen nog eens in onze liveblog hieronder.
 2. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  2

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.