Sien Vandevelde
Volledig scherm
PREMIUM
Sien Vandevelde © RV

PORTRET. Dit is Sien, nieuw nationaal voorzitter van Jong CD&V: “Op álle lijsten één jongere in top drie, voor minder ga ik niet”

Kortrijk/WaregemSien Vandevelde (27) is verkozen tot nieuw nationaal voorzitter van Jong CD&V. De Kortrijkzane volgt Kevin Maas op. Wie is de talentvolle kleindochter van Hugo Verhenne, die in de jaren ‘60 van vorige eeuw met Jean-Luc Dehaene en Wilfried Martens zaliger in het ‘wonderbureau’ van toen Jong-CVP zat? “We moeten veel meer het levende geweten van de partij zijn”, vertelt Sien. Een portret.

 1. EXCLUSIEF. Zwangere Mevrouw Van Quickenborne over leven onder bescherming: "Er is gevaar, ja. Maar politiek is Vincent z'n leven”
  PREMIUM
  Kortrijk
  21

  EXCLUSIEF. Zwangere Mevrouw Van Quickenbor­ne over leven onder bescher­ming: "Er is gevaar, ja. Maar politiek is Vincent z'n leven”

  “Het is absoluut niet makkelijk. We gaan naar een kinderpsycholoog, zodat Bo en Scott hier geen blijvende angsten aan overhouden. Maar Vincent is écht goed bezig, hij moet doorzetten.” Het safehouse hebben ze verlaten, maar hun vrijheid zijn ze kwijt. De bewaking en de dreiging blijven. Toch denkt Anouk Sabbe (40), echtgenote van federaal minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (49) en mama van Bo (6) en Scott (3), niet aan inbinden. Eén keer wil ze praten. Haar verhaal.