Sien Vandevelde
Volledig scherm
PREMIUM
Sien Vandevelde © RV

PORTRET. Dit is Sien, nieuw nationaal voorzitter van Jong CD&V: “Op álle lijsten één jongere in top drie, voor minder ga ik niet”

Kortrijk/WaregemSien Vandevelde (27) is verkozen tot nieuw nationaal voorzitter van Jong CD&V. De Kortrijkzane volgt Kevin Maas op. Wie is de talentvolle kleindochter van Hugo Verhenne, die in de jaren ‘60 van vorige eeuw met Jean-Luc Dehaene en Wilfried Martens zaliger in het ‘wonderbureau’ van toen Jong-CVP zat? “We moeten veel meer het levende geweten van de partij zijn”, vertelt Sien. Een portret.

 1. Politie arresteert twee Nederlanders voor diefstal van bijna half miljoen aan handtassen, vlak voor ze opnieuw willen toeslaan
  PREMIUM
  Avelgem/Kortrijk

  Politie arresteert twee Nederlan­ders voor diefstal van bijna half miljoen aan handtassen, vlak voor ze opnieuw willen toeslaan

  Twee Nederlanders die begin oktober vorig jaar in Avelgem een grote slag sloegen in een webshop van peperdure handtassen, zitten in de cel. Naar hun kompanen wordt nog gezocht. Opmerkelijk: de politie kon hen arresteren vlak voor ze opnieuw een zware roof gingen plegen, elders in West-Vlaanderen. De speurders kregen de daders op een heel speciale manier in het vizier.
 2. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 1. Digitalisering Burgerzaken zet zich door: 52 procent akten en attesten automatisch afgeleverd in 2022
  Kortrijk

  Digitalise­ring Burgerza­ken zet zich door: 52 procent akten en attesten automa­tisch afgeleverd in 2022

  In 2022 gebeurde 80,59 procent van de aanvragen van akten en attesten bij de dienst Burgerzaken digitaal, via het Thuisloket. En met 52,66 procent werd voor het eerst meer dan de helft van de akten en attesten volledig automatisch bezorgd aan de aanvrager, zonder tussenkomst van een stadsmedewerker. De aanvrager heeft het document enkele tellen later al in zijn of haar mailbox.
 2. Meeste snelheidsovertreders in Sint-Denijseweg en Gullegemsesteenweg: Kortrijk maakt als eerste stad van Vlaanderen verkeersanalyses publiek
  PREMIUM
  Kortrijk

  Meeste snelheids­over­tre­ders in Sint-Denijseweg en Gullegemse­steen­weg: Kortrijk maakt als eerste stad van Vlaanderen verkeers­ana­ly­ses publiek

  In welke mate wordt er te snel gereden in mijn straat en kan daar iets aan gedaan worden. Die info vind je in Kortrijk voortaan op een online dashboard terug. Het is de eerste stad van Vlaanderen die verkeersanalyses publiek maakt. “Om mensen te sensibiliseren, want te hoge snelheid is meteen ook de grootste ergernis bij burgers”, zegt schepen van Mobiliteit Axel Weydts (Vooruit).
 3. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.