Uitbater Jacques Merlevede en zijn vrouw Bernadette zijn zichtbaar aangedaan door het mooie afscheid .
Volledig scherm
Uitbater Jacques Merlevede en zijn vrouw Bernadette zijn zichtbaar aangedaan door het mooie afscheid . © Henk Deleu

Popcenter sluit na 46 jaar

KORTRIJKPopcenter is na 46 jaar definitief dicht. Er daagden zaterdagavond 300 klanten op om mee de deur te sluiten. Het afscheid ging met tranen en knuffels gepaard. In Popcenter in Kortrijk kon je de beste hardrock en metal kopen.

 1. PTI krijgt nieuwbouw van 5,5 miljoen euro voor Textiel, Mechatronica en Elektriciteit
  Kortrijk

  PTI krijgt nieuwbouw van 5,5 miljoen euro voor Textiel, Mechatroni­ca en Elektrici­teit

  Het provinciaal technisch instituut (PTI) in Kortrijk krijgt 5.000 vierkante meter aan nieuwe praktijkruimtes voor Textiel, Mechatronica en Elektriciteit. De nieuwe infrastructuur wordt in september 2023 in gebruik genomen. De kostprijs van het ambitieuze project bedraagt zo’n 5,5 miljoen euro. Het PTI valt zo voor een tweede keer in de prijzen. Want eerder werd ook al bekendgemaakt dat de tuinbouwschool van het PTI vernieuwd en uitgebreid wordt.
 2. Vijf studenten krijgen in totaal 1.250 euro coronaboete, omdat ze samen broodje eten: “Geldklopperij, er los over”
  Kortrijk

  Vijf studenten krijgen in totaal 1.250 euro coronaboe­te, omdat ze samen broodje eten: “Geldklop­pe­rij, er los over”

  Vijf studenten hebben recent een boete van samen 1.250 euro gekregen, omdat ze op de Grote Markt in Kortrijk samen een broodje aan het eten waren op een bankje. Ze gingen licht in de fout, omdat een coronamaatregel stelt dat enkel een samenscholing van maximaal vier mensen mag. “Dit gaat niet meer over preventie of over de strijd tegen corona, dit is pure geldklopperij”, stelt een ouder. “De politie beboet voortaan overal meteen, niet enkel in Kortrijk”, reageert burgemeester Ruth Vandenberghe.